Reprezentantele României au încheiat „en-fanfare” cea de-a 33-a ediție a Campionatelor Europene de Gimnastică găzduite în premieră de Turcia, la Mersin. În competiția pe echipe a senioarelor, Larisa Iordache, Daniela Trica, Antonia Duta, Silviana Sfiringu și Ioana Stănciulescu au obținut medaliile de argint, rezultat asimilat cu o înfrângere de tricolore după ce au fost întrecute pe ultima sută de metri de reprezentantele Ucrainei care au urcat pe cea dintâi treaptă a podiumului. În finala unde au mai concurat Croația, Cehia Turcia și Ungaria, pe locul al treilea s-au clasat maghiarele.
În ultima zi de concurs româncele calificate în finalele pe aparate au revenit în forța. Larisa Iordache, pregătită de soții Lăcramioara și Cristian Moldovan, a fost în mare formă și a cucerit titlurile continentale la bârna și sol și argintul la sărituri, iar Silvia Sfiringu, antrenata de Liliana Cosma, a fost a doua la bârnă. În întrecerea junioarelor, după titlurile continentale cucerite cu echipa și la individual compus, Ana Bărbosu a scris istorie cucerind medaliile de aur în toate probele individuale pe aparate – sol, bârnă, sărituri și paralele, o premieră în gimnastica româneasca. Colegele sale, Mara Ceplinschi a luat argintul, la sol, iar Andreea Preda a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, la bârnă.
Junioarele provin din Centrul Național Olimpic pentru Junioare de la Deva și sunt pregătite de Lucian Sandu, Gina Gogean, Cătălin Meran și Cristinel Micu.
La finalul Europenelor de la Mersin, gimnastele noastre și-au înscris în palmares nu mai puțin de 14 medalii: opt medalii de aur (două la senioare și șase la junioare), cinci medalii de argint (trei la senioare și două la junioare) și o medalie de bronz, la junioare. 

Recomandările redacției