memorieAdesea, memoria ne joacă feste.

Extractele de ginko- biloba şi ginseng protejează creierul, ajută în afecţiunile circulaţiei şi dau un tonus general de invidiat.

Tulburările de concentrare

Produsele pe bază de ginko nu ar trebui să lipsească din dieta de întreţinere a persoanelor în vârstă. O doză zilnică din extracte preparate din frunzele acestei plante, în cantitate de 120 până la 240 mg, îmbunătăţeşte simptomele asociate insuficienţei cerebrale, cum ar fi pierderea memoriei, stările depresive şi zgomotele în urechi.

Studii clinice au dus la concluzia că extractele din ginko sunt utile în stadiul incipient al bolii Alzheimer, întârziind dezvoltarea demenţei senile. Pe lângă alte afecţiuni, sunt utile şi în stări depresive, emoţii puternice şi tulburări de concentrare.

În ceea ce priveşte contraindicaţiile, există rar persoane cu sensibilitate la produsele pe bază de ginko şi acestea nu ar trebui să le consume. De asemenea, nu se vor administra copiilor sub 12 ani. Efectele secundare apar şi ele rar şi se manifestă prin tulburări digestive sau simptome alergice. În acest caz, tratamentul trebuie întrerupt imediat.

Stimularea memoriei

Preparatele pe bază de ginseng sunt un foarte bun stimulent al creierului, recomandat celor care depun activitate mentală intensă. Au o acţiune benefică asupra memoriei şi întârzie procesul de îmbătrânire a celulelor neuronale.

Se folosesc numai sub formă de produse standardizate şi precis dozate. Persoanelor de vârsta a treia li se vor administra câte 50 mg de trei ori pe zi, timp îndelungat, pentru efectele bune pe care le au împotriva senilităţii.

Produsele pe bază de ginseng nu au contraindicaţii, cu menţiunea că nu trebuie depăşită doza recomandată. În caz de abuz, pot da stări de agitaţie şi insomnie. Deoarece nu există date suficiente, nu vor fi folosite în sarcină şi de persoanele hipertensive sau care suferă de afecţiuni cardiovasculare grave.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției