Interviu cu Glad Varga, deputat PNL de Arad

Deputatul Glad Varga a fost desemnat de PNL Arad, pentru a doua oară consecutiv, să deschidă lista pentru Camera Deputaților. Deși este un politician tânăr, la cei 34 de ani are o experiență de 16 ani în partidul pe care-l reprezintă. Dacă ar fi să rezumăm în cifre cei patru ani petrecuți în Camera Deputaților, acest lucru înseamnă 32 luări de cuvânt, 52 de propuneri legislative, din care 15 au fost promulgate ca și legi, peste 125 de întrebări și interpelări adresate miniștrilor și instituțiilor, și participarea la 22 de moțiuni simple sau de cenzură. Mandatul său de deputat a însemnat însă mult mai mult, a însemnat un sprijin real pentru comunitățile arădene, dar și o serie de demersuri încununate de succes pentru protejarea mediului înconjurător.

Domnule deputat, ce mesaj le transmiteți arădenilor și colegilor care au avut încredere în dumneavoastră și v-au suținut să deschideți din nou lista pentru Camera Deputaților?

– Vreau să mulțumesc în primul rând celor peste 33.000 de arădeni care au ne-au semnat listele pentru Camera Deputaților și Senat și celor 720.000 de români care au ales Partidul Național Liberal. Este o onoare și bucurie pentru mine să deschid lista la Camera Deputaților, dar și o obligație să fac mai mult decât am făcut în mandatul 2016-2020. Până acum am activat în Comisia de Mediu și Echilibru Ecologic, iar în viitorul madat doresc să activez în aceeași comisie. Una dintre prioritățile mele a fost să militez pentru un mediu curat, ceea ce voi face și în continuare. Nu în ultimul rând, vreau de asemenea să mulțumesc, atât colegilor de la Organizația Municipală, cât și celor de la Organizația Județeană pentru vot și reconfirmare.

Ce vă propuneți să faceți în noul mandat de deputat?

–  Voi continua să sprijin proiectele de dezvoltare ale comunității arădene, ale municipiului și județului Arad. Arădenii vor avea în mine un partener pentru promovarea de noi iniţiative legislative pentru protecţia mediului şi implicit, pentru condiţii de viaţă mai bune. Nu mă voi limita însă doar la protecția mediului, voi căuta să mă implic în rezolvarea oricărei situaţii de interes public pentru judeţul Arad, așa cum am făcut-o și până acum.

Cum ați caracteriza echipa din care faceți parte, echipa care va fi trimisă de PNL Arad să reprezinte județul în Camera Deputaților și Senat?

– Având în vedere că sunt om de echipă, mi-am dorit să am alături o echipă de profesioniști, să fac parte dintr-o echipă bine pregătită care a dovedit că știe, vrea și poate să vină în sprijinul comunității. Or, această echipă, echipa alături de care vin în fața dumneavoastră, echipa PNL Arad, este o echipă care a confirmat până acum speranțele puse în ea și care promite să meargă în Parlament pentru a susține proiectele Aradului și a apăra interesele județului. Noi, membrii Partidului Național Liberal, punem cetățeanul pe primul loc și de aceea mă voi lupta alături de fiecare comunitate arădeană, alături de primarul municipiului Arad, alături de președintele Consiliului Județean Arad, ca proiectele să devină realitate, să fie finanțate și implementate.

Unul dintre mesajele transmise de PNL Arad este că generația din care faceți parte este „generația schimbării”. Ce își propune să schimbe această generație?

– Când am făcut primii pași în politică mi-am propus să fiu unul dintre cei care provoacă schimbarea. Am fost alături de tineri, am muncit alături de ei, am ajuns să înțeleg foarte bine nevoile comunității și mai ales nevoile noii generații. Ajuns în Parlamentul României, am avut inițiative legislative, unele dintre ele transformate în legi, care contribuie la schimbarea unor mentalități, care au venit în sprijinul unor categorii sociale sau al unor comunități locale.

Acum, la Camera Deputaților, media de vârstă este de 38 de ani, iar la Senat de 45 de ani. Avem cea mai tânără echipă care va pleca spre Parlament, o echipă care va munci în interesul arădenilor. Dorim să mergem acolo atât pentru a continua să schimbăm mentalități, cât și proceduri de lucru. Iar ceea ce este mai important, ne propunem să dezvoltăm Aradul și România, astfel, la alegerile pentru Camera Deputaților și Senat îi rog pe arădeni și pe toți românii de altfel să vină alături de noi. Promisiunile vin de la alții, realizările și proiectele sunt în fața dumneavoastră.

Vă mulțumim.

Recomandările redacției