În orașul Arad s-a resimțit o lună noiembrie destul de călduroasă. Locuitorii orașului se îngrijorează și spun că deși este frumos afară, totuși nu trebuie să ne bucurăm. Cu toții am auzit de încălzirea globală, dar pentru că nu am fost afectați direct nimeni nu a luat în serios această problemă. Încălzirea globală a început să se resimtă și la noi, astfel având o lună noiembrie foarte caldă pentru această perioadă.

„Nu mi se pare normal ca în luna noiembrie să avem temperaturi și de 20 de grade. Sincer nu știu cine este vinovat direct pentru aceste schimbări de temperatură. Bănuiesc că toți oamenii sunt vinovați. Ar trebui să reducem consumul de plastic, și să circulăm mai mult cu biciclete sau mijloace de transport electrice. Cred că așa am putea să reglăm tempe­ratura, dar cred că ar dura foarte mult timp“, a declarat Mihaela, în vârstă de 23 ani.

„Nu am o părere prea bună despre încălzirea globală. Este un dezastru, ceea ce se întâmplă acum cu planeta noastră este ceva foarte trist. Res­ponsabili pentru acest dezastru sunt marii oameni ai lumii. Cei care conduc lumea din umbră. Cred că noi ca oameni am putea face o schimbare, dacă nu am mai tăia pădurile și am avea grijă de ape, multe s-ar schimba. Din păcate și noi ne distrugem pla­neta. Însă pericolul îl reprezintă cei care varsă deșeuri și petrol în oceane, dar și marile fabrici care poluează extrem de mult“, a relatat Elena, în vârstă de 65 ani.

„Luna noiembrie a fost foarte caldă pentru această perioadă. Nu e de mirare, este efectul creat de toate mașinile, fabricile și deșeurile nereciclate. Planeta suferă schimbări foarte drastice, se topesc polii înghețați. Este foarte trist, mor foarte multe animale polare. În­călzirea globală dăunează foarte mult. Tot ce putem face este să devenim mai ecologici și să avem grijă unde aruncăm deșeurile. Plasticul este foarte periculos deoarece se degradează în sute de ani“, a povestit Marcela, în vârstă de 27 ani. 

Recomandările redacției