Să îți petreci timpul împreună cu familia, a devenit o activitate ocazională. Trăim într-o perioadă în care se pune accentul pe serviciu și carieră, iar activitățile care mai demult erau considerate cotidiene au devenit ocazionale. Am avut ocazia să discutăm cu mai multe persoane, iar multe dintre acestea ne-au povestit cu părere de rău, că de multe ori petrec mai mult timp la serviciu decât cu familia și copiii lor.
„În ultima vreme nu prea am petrecut timp cu familia. Mai demult stăteam mai mult cu ei și făceam tot felul de activități împre- ­ună. Acum sunt destul de ocupat cu serviciul, dar și acum mai petrecem timp împreună, însă mult mai rar. Chiar dacă lucrez mai mult, tot pentru familia mea o fac, deoarece știu că dacă aduc mai mulți bani acasă, pot să le ofer ce au nevoie. Am de gând ca pe viitor să o las mai ușor cu serviciul și să petrec mai mult timp cu familia“, a povestit Iulian, în vârstă de 26 ani.
„Am două fetițe, una de opt ani, iar una de nouă. De obicei petrecem timp împreună duminica, atunci când facem puzzel-uri sau ne ju­căm diferite jocuri. În schimb, în timpul săptămânii mama lor stă mai mult cu ele. Eu lucrez ca și paznic la o firmă de securitate și lucrez și 24 de ore, iar ziua de multe ori dorm. Sper ca pe viitor să îmi găsesc un loc de muncă mai bine plătit. Momentan trebuie să fac și ore suplimentare pentru a oferi cele necesare familiei ele“, a declarat Sebastian în vârstă de 30 ani.
„Eu și soțul meu petrecem destul de mult timp împreună cu copiii noștri. Mereu ne-a preocupat acest aspect, deoarece pentru copii este foarte important să petreacă timp cu părinții lor. De un timp, mai mult soțul meu s-a ocupat mai mult de copii, deoarece eu m-am înscris la facultate și sunt destul de ocupată. M-am gândit să renunț la serviciu pentru a mă putea ocupa mai mult de copiii noștri. Mo­mentan soțul meu câștigă sufici­enți bani cât să ne întrețină“, a re­latat Daniela, în vârstă de 32 ani.
 

Recomandările redacției