Cazul de intoxicare cu substanțe toxice de la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn“, a terorizat atât cadrele didactice cât și părinții. După ce au ajuns la urgențe, intoxicați cu substanțe necorespunzătoare, elevii și-au reluat cursurile abia după igienizare. Însă la scurt timp, după ce a fost făcută așa zisa curățenie în instituție, elevii s-au întors la urgențe cu simptome asemănătoare. Arădenii acuză în primă instanță firma care a folosit substanțele toxice.

În cazul intoxicării copiilor de la liceul german, există mai mulți vinovați pentru suferința copiilor. În primul rând este firma care a acționat greșit și nu a avut grijă ce fel de substanțe folosește. După mine, firma de dezinsecție este cea mai vinovată. Totuși mai există vinovați, adică în momentul în care elevii ajung la urgențe, ar trebui să nu se mai repete acest tip de problemă. La noi este fix invers, după igienizare copii au ajuns din nou la spital“, a declarat Elena, în vârstă de 57 ani.

Principalii vinovați pentru ce s-a întâmplat la acea școală sunt cei de la firma de deratizare. Cred că au folosit substanțe contrafăcute, exact cum a fost și în cazul de la Timișoara, unde au murit oameni. Mi se pare absurd, ca în așa scurt timp să se întâmple o situație asemănătoare. Adică la Timișoara au murit oameni acum câteva luni, iar firmele de dezinsecție și deratizare nu au fost în stare să își învețe lecția“, a relatat Florin, în vârstă de 32 ani.

Autoritățile, sau cei care trebuiau să se ocupe de curățenie cred că sunt foarte vinovați. Sigur, cei care au folosit substanțele toxice în mod necorespunzător au și ei vină, poate ce-a mai mare vină. Dar cum este posibil ca elevii să se întoarcă la școală și să se confrunte din nou cu acele substanțe toxice? Mai ales că au fost internați foarte mulți copii. Este tragic modul în care poți muri la noi în țară“, a povestit Daniela, în vârstă de 24 ani.

Recomandările redacției