Tehnologia a evoluat și odată cu ea modul în care transmitem informația. Multă lume mărturisește că nu a mai folosit un CD sau DVD de foar-te multă vreme deși le mai au prin casă.
Arădenii sunt în pas cu tehnologia și preferă să folosească internetul pentru a viziona filme, sau pentru a trimite rudelor și prietenilor videoclipuri. Multă lume spune că mai păs­trează DVD-urile doar pentru vechi- le amintiri care sunt stocate pe acestea.
„DVD-ul este ceva de domeniul trecutului. Am prin casă multe DVD-uri dar le țin doar pentru că am amintiri pe ele. În ziua de azi trimiți totul pe internet, nu mai stai să copiezi pe DVD. Abia mai folosesc stick-ul USB. Nici pe acesta nu l-am mai folosit în ultima perioadă, însă îl am legat la chei. Se întâmplă uneori să nu am internet și să trebuiască să copiez o informație. De aceea un stick USB este foarte bine venit. Mai de mult aveam filme pe DVD-uri, dar acum toate filmele sunt online“, a declarat Darius, în vârstă de 30 ani.
„Eu și acum mai folosesc din când în când CD-uri. Îmi place să ascult muzică de pe ele, dar am și computer și pot să caut pe Youtube orice melodie. Am de mai bine de doi ani computer. L-am primit de la băiatul meu mai mare. La început nu am fost foarte încântată, dar după ce am învățat să îl folosesc am văzut că este foarte folositor. Am și Facebook, acolo pot să împărtășesc cu multă lume tot felul de fotografii frumoase cu flori sau diferite peisaje“, ne-a povestit Irina, în vârstă de 63 ani.
„Să fim serioși, cine mai folosește DVD-uri? Nu mai sunt practice pentru această perioadă. Tehnologia evoluează de la lună la lună, iar DVD-urile au devenit ceva nefolositor. Eu am cumpărat recent un laptop, nu mai are cititor pentru DVD-uri. Am luat toate amin­tirile pe care le aveam pe DVD-uri și le-am salvat online. Mi se pare mult mai folositor, nu ocupă spa­țiu și tu îți alegi spațiul de stocare necesar“, a relatat Marcu, în vârstă de 27 ani.
 

Recomandările redacției