Glasul arădenilor: sunteți mulțumiți de deszăpezirea din municipiul Arad?

0
420

După atâta ninsoare, am ieșit în stradă să întrebăm oamenii ce părere au despre eforturile de deszăpezire din municipiul nostru. Spre deosebire de alți ani, arădenii fac, în 2019, destul de bine distincția între atribuțiile care le revin autorităților locale și…educația, ba chiar obligația cetățeanului, nevoit să se pună pe treabă, de a scăpa de zăpada și gheața de pe trotuarele din dreptul sau din fața imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri. Astfel, deși întrebarea părea să vizeze eforturile municipalității, mulți au oferit un răspuns legat de datoria civică a fiecăruia de a îndepărta zăpada. Oricum ar fi, mai jos sunt câteva dintre răspunsurile pe care le-am primit.

Nu, chiar deloc. Nu au făcut destule eforturi. De exemplu, în Grădiște, străzile sunt pline de zăpadă”, a spus Monica, 15 ani.

Nu sunt mulțumit deloc. Se vede că nu s-a făcut nimica”, a spus Gabriel, 39 de ani.

Ca primă impresie, e întotdeauna loc de mai bine. Sunt dintr-un sat german și, mai demult, toți făceau să fie totul în ordine în fața casei. Fiecare trebuie să depună efort, nu există altfel”, a adăugat o doamnă, Monica, de 64 de ani.

Nu face nimeni deszăpezire. (…).Uitați-vă aici, la municipiul Arad. Asta-i deszăpezire? Și locuitorii, fiecare la locuința lui, trebuie să-și facă, dar și autoritățile. Și eu, dacă mă duc acasă, la Pecica, în fața blocului trebuie să-mi fac. Fiecare la locul lui trebuie să-și facă, dar și primarii trebuie să facă șoselele, trebuie să facă restul. Nu e normal să fie atâta zăpadă nici pe trotuar, nu e omenește. Noi îi plătim. Acum, o fată, aici, la bancă, face cu rașcheta. I-am arătat eu cum să facă, săraca”, explică Adrian, 47 de ani, biciclist.

Depinde în ce zone, n-am umblat decât în Centru. Uite, de exemplu aici, în Centru, unde a fost banca, nu curăță nimeni. Probabil n-are stăpân”, a arătat Constantin, 76 de ani.

În Aradul ăsta n-a mai fost așa mizerie cum îi acum. A fost o ordine, o civilizație. Paris, așa i-a zis la Arad. Gunoaie nu erau, lumea era îmbrăcată frumos, respectuoasă, civilizată. Zăpada…nu era așa ceva pe stradă atunci. Zilele astea, până-i lumea n-o să le mai ajungem. Lucram 12 ore pe zi, sâmbăta și duminică. Acum toți îs puturoși”, ne-a povestit un domn care nu a vrut să își dea numele, de 77 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.