Luna decembrie este considerată și Luna Cadourilor. În această lună majoritatea oamenilor își oferă cadouri unii altora cu ocazia Crăciunului și a altor sărbători. Cei intervievați mărturisesc că s-au pregătit din timp pentru această lună, punând bani deo­parte de-a lungul anului. Am întâlnit și oameni care locuiesc în străinătate. Aceștia au venit în această lună în România doar pentru a se întâlni cu rudele pe care nu le-au văzut de mult timp.
„Da, sunt pregătită de Luna Cadourilor din toate punctele de vedere. Am foarte mulți Nicolae în familie, acum câtva zile am sărbătorit pe Andreea, fiica mea. M-am pregătit de la începutul anului, am pus bani deoparte. Acum trebuie numai să cumpăr cadourile, de bani nu îmi fac griji. Eu cred că este foarte frumos să facem bucurii tuturor. În mod special vreau să îi fac o bucurie nepoatei mele și să îi cumpăr un căluț care se leagănă“, a relatat Maria, în vârstă de 67 ani.

„Consider că sunt pregătit pentru această lună. Nu locuiesc în România, dar am venit aici pentru familia mea. Muncind în străinătate pot spune că am o situație financiară destul de bună. Am pre- ­gătit cadouri speciale pentru fa­­- milia mea. Am cumpărat multe lucruri din străinătate deoarece la noi nu se găsesc. Am de gând să cumpăr și din țară deoarece până la Crăciun mai trebuie completate multe cadouri. Am mulți verișori și mi-ar plăcea să le ofer măcar ceva simbolic“, a declarat Adonis, în vârstă de 30 ani.

„Nu sunt pregătită de Luna Cadourilor, sunt pensionară și îmi împart banii pe mâncare și medicamente. Am mare noroc cu copiii mei, ei au grijă de mine. Deși nu locuiesc împreună cu mine mă vizitează des. Sărbătorile o să le fac cu fata mea mai mare, dar o să vizitez și pe băiatul și fiica mea mai mică. Dacă nu s-ar ocupa copiii mei de mine nu m-aș descurca, din cauză că am o pensie foarte mică“, ne-a povestit Cornelia, în vârstă de 70 ani.
 

Recomandările redacției