Din discuțiile cu cetățenii arădeni am realizat că românii se mândresc cu naționalitatea lor. Cu ce nu se laudă arădenii este că mulți nu sunt români în România. Persoanele cu care am discutat se plâng de faptul că foarte mulți români sunt plecați din țară pentru un trai mai bun. Motivele de mândrie ale locuitorilor din municipiu sunt locurile foarte frumoase, peisajele deosebit de atrăgătoare, dar și tradițiile și porturile populare care au un design unic.
„Bineînțeles că mă mândresc că sunt româncă, pur și simplu faptul că m-am născut în România este un motiv de mândrie. România are multe motive de mândrie, locuri foarte frumoase, tradiții, dar și oamenii sunt foarte buni la suflet. Nu ne putem lăuda cu conducerea țării, nu mă refer numai la președinte ci la întreaga conducere. Cred că dacă și-ar da mai mult interesul pentru această țară, mai mulți tineri s-ar întoarce în țară“, a declarat Nela, în vârstă de 45 ani.

„Normal, sunt în țara mea. Suntem într-o țară extrem de frumoasă, avem tot felul tradiții unice. Să știți că și faptul că avem un loc de muncă este un motiv de mândrie. Frumusețile acestei țări, fac România o țară cu care se poate mândri oricine. Puține țări au un astfel de relief. Noi avem ieșire la Marea Nea­gră, dar avem și munți cu o altitudine destul de mare. Cred că oricine se poate mândri cu o astfel de țară și că e născut în ea“, a relatat Florica, în vârstă de 57 ani.

„De ce nu să nu fiu mândru că sunt român? Avem una dintre cele mai frumoase țări. Avem probleme, nu ne putem ascunde după deget, după 30 de ani nu am ieșit 100% din comunism. Sper ca noile generații să realizeze că o conducere eficientă, demnă și cinstită pot pune țara pe picioare. Nu am motive și nimeni nu ar trebuie să aibă motive să nu se laude cu faptul că e român. Mulți tineri pleacă din țară pentru a putea să își strângă niște bani. Dar după ce își strâng banii, tot aici se întorc, în țara lor“, ne-a relatat Sandu, în vârstă de 60 ani.  

Recomandările redacției