gligor33Echipa lui Costel Filipaș și-a recuperat rapid punctele pierdute acasă cu Ghiorocul în cea mai grea deplasare a returului. La Târnova, acolo unde activa echipa de pe locul 3, Macea s-a organizat bine pe faza defensivă, s-a agățat de fiecare balon și a profitat de grava nesincronizare a apărătorilor lui Nelu Farcaș din finalul primei reprize.
Prima parte a „ciocnirii” a fost în general echilibrată și asta în special din cauza mizei deosebit de ridicate. Niciuna dintre combatante nu a dorit să riște prea mult, așa că fazele de poartă s-au născut greu. Am numărat doar două, în dreptul lui Hanțig, respectiv Gligor. Târnovanul a scăpat în careu, a driblat și portarul, dar a intrat în unghi iar finalizarea sa a fost respinsă de pe linia porții de un fundaș. De partea cealaltă, Alin Gligor a tras bine de la 20 de metri, însă Tamșa a respins de la rădăcina barei. Repriza se îndrepta spre un rezultat alb, când, în minutul 44, Gligor a profitat de pasul greșit la offside făcut de apărarea gazdelor, a preluat mingea în careu și a trimis-o plasat în poartă.
În mitanul secund s-a jucat destul de puțin fotbal. Amfitrionii au insistat mai mult în atac, însă nu au produs decât finalizări de la distanță, imprecise, sau faze fixe ce nu au găsit breșa în defensiva măceană. Vizitatorii au fost ceva mai concreți și au ajuns în postură clară de gol, dar Săcui a finalizat în bară cu trei minute înainte de final. După 4 minute de prelungire, însă, Voința a putut sărbători un succes extrem de important ce o menține în vârful clasamentului seriei B a Ligii a 5-a.
„Am întâlnit o echipă foarte bună, echilibrată în toate compartimentele, dar băieții au strâns exemplar rândurile. E victoria lor, pe care o dedicăm primarului Ioan Mercea, care face eforturi să ne susțină în această luptă pentru promovare, dar mai ales de la anul în cazul în care vom activa în Liga a IV-a”, a spus Costel Filipaș.
Antrenorul măcenilor a apreciat în special evoluția lui Adrian Abrudean, nimeni altul decât antrenorul celor de la Național Sebiș, în rândurile târnovanilor. „Când a intrat pe teren,  «Știli» a ordonat bine jocul Târnovei, parcă ne-au pus ceva mai multe probleme din acel minut. Oricum, nu au fost ocazii clare la poarta noastră, pe când noi am mai avut două situații bune, între care și o bară”, mai spune fostul fundaș.
Formații:
Avântul: Tamșa – Chirla (88 Ignuța), Pașca, Moțiu, E. Pop – F. Ardelean (46 Cernat), Hanțig, G. Pop (58 Abrudean), S. Berar – Oprescu – Bucur.
Macea: Potoreț – Stan (81 B. Ciornei), Căta, Ș. Ardelean – Bonț, Marchiș (87 Rădac), Drăgan, Husar, Lăcătuș – Rațiu (90 Tamaș), Gligor (46 Săcui).
Arbitri: Flavius Bădică – Claudiu Lauko, Flavius Dreghici.
Observatori FRF: Daniel Scridon, Mircea Toderici.

Recomandările redacției