gligorCăpitanul „Bătrânei Doamne” i-a obişnuit pe fanii arădeni cu prestaţii impecabile, ceea ce nu s-a verificat şi în meciul cu ACS Poli Timişoara. În două-trei rânduri, Alin Gligor a dat ceva emoţii prin intervenţiile sale defensive, însă asta nu înseamnă că a pierdut încrederea lui Adrian Falub. Dimpotrivă, antrenorul „textilist” spune că arădeanul este indispensabil pentru faza de apărare, dar şi pentru cea de construcţie a jocului. „Gligor este fundaşul cu cel mai bun serviciu din România. Dacă ar juca pe faza defensivă măcar la jumătate din ceea ce poate din punct de vedere ofensiv, ar fi un jucător extraordinar, mult peste nivelul Diviziei B. Avem motive bine întemeiate să nu-l urcăm pe Gligor mai sus pe teren şi el îşi face bine treaba acolo unde este. Sigur, îi amintim tot timpul că de multe ori e mai bine să joace simplu din postură de ultim apărător. El vrea să rezolve elegant chiar şi situaţiile limită, dar, mai ales în ultimele minute ale unui meci, e indicat să şi degajezi un balon în tribună sau să faci un fault mai dur”, a explicat Falub.
Un alt utist care a tratat lejer unele faze a fost Patrice Feussi. Cornerul din care timişorenii au marcat prin Şeroni, dar Găman a anulat golul pe motiv de offside, s-a născut după pasa neinspirată în spate a camerunezului şi luftul portarului Amadio.„Ştiind că terenul nu era prea bun, iar Amadio nu joacă prea bine balonul cu piciorul, Patrice nu ar fi trebuit să rişte cu acea pasă înapoi. Eram foarte nemulţumit, am strigat puţin la el, iar îmi spunea să fiu calm. E bine că şi-a revenit apoi şi am câştigat, altceva nu mai contează acum”, a mai spus Adrian Falub.
Mai multă încredere a câştigat şi Remo Amadio după meciul cu ASC Poli. Şi italianul a avut câteva inexactităţi în evoluţia sa, dar şi câteva intervenţii cu adevărat salvatoare. „Ar fi prea mult să-i căutăm minusurile lui Remo la acest meci. Per ansamblu a apărat bine, a respins destule baloane, iar portar perfect e greu de găsit mai ales la acest nivel. Dacă Abbiati a greşit şi încă decisiv în Liga Campionilor, noi ne mai uităm că Amadio a mai avut şi mici scăpări”, a afirmat Falub, care, totuşi, speră să aibă mai multe variante între buturi odată cu legitimarea lui Matijas şi venirea lui Goda.

Recomandările redacției