Gogu Maxilar al nostru, care la Arad e curajos şi dă cu bâta în guvernare, când dă faţa cu mai marii USL face pe mieluşelul şi încearcă să se înprietenească cu cei pe care, de ochii cetăţenilor, îi împroaşcă cu noroi zi de zi. Dacă la Arad Falcă urlă de câteva luni că Ponta şi USL i-au tăiat investiţiile, la pasaje, la drumurile pe care el ar trebui să le repare, la canalul Mureşel de care n-a fost preocupat opt ani de zile, şi aşa mai departe, când e la Bucureşti, Falcă devine brusc amic cu Ponta. Să vezi şi să nu crezi, vorba tribunului Vadim.
L-am văzut cu toţii la o emisiune (contra cost, susţine şopârla, şi noi o credem pe cuvânt) difuzată de Realitatea TV, unde Falcă se lăuda că el e amic cu Victor Ponta. Ne-am frecat şi noi şi şopârla ochii şi urechile crezând că nu vedem şi nu auzim bine. Auzi, cică avea întâlniri dese cu Ponta când venea la Arad şi se înţelegea bine cu primul ministru, pe care îl denigrează la Arad de câte ori prinde ocazia. În primul rând, şopârla are informaţii precise că Gogu Maxilar a încercat să-l sune pe Ponta de câteva ori, când acesta din urmă a fost la Arad, însă nu i-a răspuns nimeni la telefon. Iar mai apoi, şopârla ştie de la un guşter din Guvern că Ponta are o părere foarte proastă despre Gogu Maxilar şi i-ar dori nu ştiu ce şi nu ştiu cum.
De parcă nu s-ar fi făcut destul de râs cu prietenia lui Ponta, Gogu Maxilar s-a dat frate şi cu Dragnea, vicepremierul. La o întâlnire desfăşurată vineri, la Timişoara, pe tema regionalizării, Falcă l-a lăudat pe Dragnea mai ceva ca pe Traian Băsescu. O intervenţie penibilă a lui Gogu Maxilar, care i-au făcut să se jeneze şi pe Dragnea şi pe ceilalţi pesedişti, ruşinaţi de ruşinea lui Gheorghe Falcă.
Mulţi se întreabă de unde această dragoste bruscă a lui Falcă faţă de PSD, faţă de Ponta şi Dragnea, care brusc nu mai sunt socialişti, ci amici şi miniştri foarte buni. Şopârla a făcut nişte verificări şi se jură că baiul e cât casa. Adică, Gogu Maxilar tremură rău de tot fiindcă s-a trezit la procesul de la Înalta Curte cu completul lui Gigi Becali, complet care nu iartă nimic. Ba din contră. Iar cum bătrânul lup de mare Băsescu nu mai e interesat de un simplu membru al PD-L Arad, care n-a sărit în sprijinul Lenuţei Udrea la alegerile interne din PD-L, Falcă încearcă să găsească sprijin în altă parte. Aşa că bate disperat la uşile PSD-ului doar, doar l-o primi cineva înăuntru să-l apere de poaie şi frig, a se citi sentinţa din 17 iunie. Problema Gogului e însă că Ponta şi ceilalţi din conducerea PSD nici nu vor să audă de vreo eventuală cooptare a lui Falcă, aşa cum nu sunt curioşi nici de procesul său de la Înalta Curte, unde îi doresc să primească pedeapsa după fapte, vorba ministrului Dragnea, care într-un cerc restrând şi-a manifesta mila faţă de micul pedelist de la Arad, după prestaţia de vineri, de la Timişoara.

Recomandările redacției