România U21 a învins Liechten­stein cu 4-0 și a încheiat pe primul loc grupa preliminară pentru EURO 2019, turneu care va avea loc vara viitoare în Italia și San Marino.
Ambii arădeni prezenți în lot au prins minute: Dennis Man a fost titular, în timp ce Adi Petre a intrat în minutul 74 și a înscris ultimul gol al României patru minute mai târziu. Celălalt component al gene­rației 1997-98 al Atletico Arad, Răzvan Oaidă, nu a prins lotul de 18 pentru această partidă. În tribunele stadionului „Ilie Oană” din Ploiești s-a aflat și Cristi Păcurar, actualul antrenor secund al UTA-ei și cel care i-a lansat în fotbalul mare pe cei trei. De altfel, reîntâlnirea a fost imortalizată cu câteva ore înainte de meci.
Celelalte trei goluri ale „tricolorilor mici” au fost înscrise de Geor­ge Pușcaș (2) și Ianis Hagi, acesta din urmă cu o execuție superbă din lovitură liberă. România a încheiat grupa pe primul loc cu 24 de puncte, la două peste Portugalia, echipa clasată pe locul secund. Pe lângă naționala noastră și țara gaz­dă Italia, la turneul final s-au mai calificat Germania, Franța, Anglia, Spania, Serbia, Belgia și Croația, în timp ce Grecia, Portugalia, Polonia și Austria au avansat la baraj.
Turneul final al EURO U21 va avea loc între 16 și 30 iunie 2019.

Recomandările redacției