premiera premiera1O nouă şi mult aşteptată premieră va avea loc duminică, 24 martie, de la orele 11, pe scena Secţiei Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad. Este vorba despre „Greuceanu” după Petre Ispirescu în regia lui Gabriel Apostol.
Din distribuţia spectacolului fac parte Lenuţa şi Sorin Dorobanţu, Izabela şi Mircea Moş şi Loredana Alexandrescu. Scenografia este rea­lizată de Oltea – Clara Daranga iar muzica originală de Dan Bălan.
Recent regizorul Gabriel Apostol s-a declarat bucuros să lucreze alături de trupa Secţiei Marionete, mărturisind că deşi este prima oară când are ocazia de a colabora cu actorii arădeni, pe majoritatea îi ştie deja de la festivaluri, apreciindu-le munca.
Gabriel Apostol este actor şi regizor la Teatrul Ţăndărică din Bucureşti. De-a lungul timpului activitatea sa a fost distinsă cu numeroase premii în ţară şi în străinătate, atât în calitate de actor – mânuitor, cât şi în calitate de regizor. Este, de asemenea, iniţiator al Festiva­lului de Artă Medievală de la Sighişoara şi a fost director artistic al mai multor ediţii ale manifestării. A fost director artistic al Festivalului Păpuşilor Vii de la Târgovişte din 2007 şi până în 2010 şi membru al juriului – World Festival of Puppet Art din Praga în 2008. În prezent este membru în consiliul director al WAP – World Association of Puppeteers. Este autor al lucrării „Animaţia de la tradiţie la arta computerizată”, apărută la editura – UNATC PRESS în 2008 şi coautor al Dicţionarului teatrului de păpuşi, marionete şi animatie din România, volum coordonat de Cristian Pepino şi apărut la editura Ghepardul din Galaţi în 1999.
Gabriel Apostol a mărturisit că s-a hotărât să pună în scenă basmul „Greuceanu” deoarece a fost foarte puţin montat pe scenele teatrelor de animaţie de la noi şi, de asemenea, pentru că este un basm neaoş, românesc.
Biletele pentru spectacolul „Greuceanu” se găsesc la casa de bilete a Secţei Marionete din strada Episcopiei nr. 15 şi pot fi cumpărate cu o oră înainte de spectacol. Preţul unui bilet este de 6,06 lei.

Recomandările redacției