OLYMPUS DIGITAL CAMERAGuvernul a emis o ordonanţă prin intermediul căreia dă înapoi autorităţilor locale drumurile incluse în Programul Naţional de Dezvoltarea a Infrastructurii (PNDI). Excepţie fac doar acele şosele pe care au fost începute deja lucrările, în aceste cazuri reabilitările urmând să fie plătite de Executiv. Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, susţine că este vorba despre cea mai mare retragere de fonduri din istorie. „Această Ordonanţă înseamnă cea mai mare tăiere de fonduri din istoria României. Nici un regim politic n-a mai anulat atâtea investiţii în infrastructură. Parlamentarii USL de Arad trebuie să-şi asume acest eşec”, a afirmat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Ioţcu a precizat că sub incidenţa acestei Ordonanţe nu cade şi drumul Arad – Seleuş. „În Ordonanţă se preci­zează faptul că lucrările începute vor fi continuate din fonduri gu­vernamentale. Iar prin Adresa nr. 70230/29.11.2012, a Direcţiei Generale Lucrări Publice se confirmă faptul că s-au început lucrările pe drumul Arad-Seleuş. Aştept, împreună cu arădenii, ca Guvernul, Ministerul Dezvoltării, parlamentarii Puterii, să se ţină de cuvânt şi să continue aceste lucrări”, a precizat preşedintele CJ Arad.
Cât priveşte celelalte obiective cuprinse în PNDI, Nicolae Ioţcu spune că această decizie loveşte nu numai în localităţile cu primari PD-L, ci şi cu primari ai PSD, PNL sau PC. „Judeţul Arad rămâne fără finanţarea a circa 300 de kilometri de drumuri şi străzi, ceea ce-i duce pe repre­zentanţii actualei puteri în poziţii fruntaşe pe un panou al ruşinii din toate timpurile”, a concluzionat Nicolae Ioţcu.
Conform PNDI, în judeţul Arad trebuiau să se realizeze lucrări de reabilitare a unor tronsoane din DJ Arad- Seleuş, DJ Arad-Felnac-limită de judeţ Timişoara şi reabilitarea unor străzi din municipiul Arad. De asemenea, trebuiau modernizate drumuri de interes local din 41 de localităţi din judeţ: Almaş, Bârsa, Bârzava, Bata, Beliu, Birchiş, Brazii, Buteni, Cărand, Cermei, Conop, Covăsânţ, Craiva, Curtici, Felnac, Ghioroc, Hălmăgel, Ineu, Lipova, Livada, Macea, Mişca, Nădlac, Păuliş, Pecica, Peregu Mare, Pilu, Sântana, Săvârşin, Sebiş, Secusigiu, Şei­tin, Semlac, Şepreuş, Şicula, Şiria, Tauţ, Ususău, Vinga, Vladimirescu şi Zăbrani, în total 307 kilometri de drum, dintre care drumuri de interes local 257,35 kilometri.

Recomandările redacției