Primul-ministru Victor Ponta consideră că RA-APPS, ca regie aparţinând Guvernului, trebuie să asigure un număr limitat de locuinţe celor cu rang de ministru, pe perioada mandatului.

„Cred că Guvernul nu mai trebuie să fie o agenţie imobiliară. Cred că RA-APPS, ca regie aparţinând Guvernului, trebuie să asigure un număr limitat de vile de protocol pentru preşedintele ţării, preşedinţii celor Camere, primul-ministru pentru momente de protocol. Locuinţe doar pentru cei cu rangul de ministru şi atât. Celelalte locuinţe vor fi vândute. Evident, cei care stau în ele au un drept de preemţiune dacă plătesc la preţul de evaluare. Dacă nu, le va cumpăra cine are banii respectivi. (…) Noi trebuie să rămânem cu un număr limitat, foarte limitat faţă de ceea ce este acum, de locuinţe la care să aibă acces pe perioada mandatului, şi doar pe perioada mandatului, cei care au rang de ministru. Şi când spun rang de ministru mă refer inclusiv la preşedintele CCR, preşedinţii celor două Camere”, a declarat luni Ponta după şedinţa USL.

El susţine că atribuirea locuinţelor de serviciu de către RA-APPS trebuie reglementată foarte clar în lege.

„Trebuie pus foarte clar în lege lucrul acesta”, a spus Ponta, adăugând că nu intenţionează să scadă chiria locuinţelor de la RA-APPS, ci să le vândă.

 

Recomandările redacției