vizitiuFlorin Vizitiu a reușit, marți seară, un rezultat excelent la Campionatul Mondial de cadeţi din Uzbekistan, competiţie care se desfăşoară la Tashkent. În vârstă de 17 ani, halterofilul de la CSM Arad, unde este pregătit de Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan, a obţinut două medalii de bronz, în probele aruncat, 128 de kilograme şi total, 230 de kilograme (probă olimpică) şi un loc patru la smuls, 102 kilograme, la categoria 56 de kilograme. Performanţa vine după un alt rezultat excelent, obţinut anul trecut la Europenele de cadeţi de la Izvorani, unde la aceeaşi categorie a aruncat 118 kilograme, probă unde s-a ales cu argintul şi a totalizat 216 kilograme, rezultat cu care a cucerit bronzul.
„La categoria sa au concurat 45 de sportivi, cei mai buni din lume. Este un nou record personal în competiţie, el progresând de altfel de la un concurs la altul. A fost depăşit în cele două probe doar de un thailandez şi un sportiv din Venezuela. Având în vedere că se află la primul Campionat Mondial, este un rezultat excelent, el obţinând alte două medalii, de argint şi bronz, la europenele de anul trecut, când a debutat practic în competiţiile internaţionale importante”, a apreciat Adrian Jigău.
Florin Vizitiu este component al lotului naţional de seniori, iar în acest an va mai concura la Campionatele Europene de cadeţi, programate în luna septembrie, el păstrând şanse să participe şi la Mondialul seniorilor din noiembrie. Sportivul arădean încheie clasa a IX-a la Bistriţa, unde s-a pregătit alături de lotul naţional, dar din clasa a X-a se doreşte transferul său la LPS Arad. Revenind la Campionatul Mondial de cadeţi din Uzbekistan, în desfăşurare în aceste zile, CSM Arad îl mai are în concurs şi pe Sebastian Călugăreanu, care urma să intre în concurs aseară în cadrul categoriei 69 de kilograme, a treia grupă valorică. Halterofilul arădean are ca obiectiv obţinerea a cât mai multor puncte şi calificarea la Olimpiada Juvenilă de anul viitor.

Recomandările redacției