Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor cere ajutorul Ministerului Sănătăţii de a ajuta bolnavii de hepatită, care nu mai au alternativă terapeutică şi pentru care soluţia o reprezintă tripla terapie. Reprezentanţii asociaţiei susţin că, prin intermediul unui tratament adecvat, Hepatita C ar putea fi chiar eradicată din România în următorii ani.
Până atunci, însă numărul celor infectaţi cu virusul Hepatitei B şi C din judeţul Arad este alarmant. Aproape 16.000 de bolnavi se află în evidenţele medicilor Direcţiei de Sănătate Publică Arad. Boala se întinde pe 20 de ani, iar de cele mai multe ori este descoperită de abia în ultimul stadiu.
Bolnavii se plâng de faptul că ajung mult prea târziu să beneficieze de tratament. „Hepatita este o boală tăcută şi oarbă, nu ai cum să ştii că o ai pentru că nu te doare nimic. De aceea, în majoritatea cazurilor boala este desco­pe­rită în ultima fază. Mai mult decât atât, viruşii care declanşează boala duc şi la ciroză şi cancer la ficat. Nimeni nu îşi poate permite tratamentul deoarece costă în jur de 40 de mi­- lioane de lei vechi pe lună“, ne-a declarat Viorica Mihailu, preşedintele Asoci­aţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice Arad.

Recomandările redacției