Albanezul Herald Marku a fost o piesă extrem de importantă pentru Mircea Rednic în acest debut de sezon. Mijlocașul a evoluat în aproape toate partidele de campionat, excepția fiind duelul de la Galați din prima etapă, iar în șase dintre cele opt meciuri a fost chiar integralist. 

Acum, pentru arădeni urmează disputa de la Botoșani, un duel între ultimele două clasate din Superligă: „Fiecare meci de când am venit aici a fost complicat, toate echipele sunt puternice, în special când joacă acasă, cred că și această partidă va fi una dificilă împotriva unui adversar puternic. Cred că vom avea un meci complicat, dar ne-am antrenat bine toată săptămâna și trebuie să fim pregătiți. Vom vedea ce va fi când vom intra pe gazon. Vrem să fim mult mai sus în clasament, e un meci de șase puncte, pentru că jucăm în deplasare împotriva acestei echipe, iar în retur vor veni pe stadionul nostru. E un meci greu, se poate spune că e un derby, dar e important să mergem acolo și să obținem un rezultat pozitiv. Am muncit mult în această săptămână, staff-ul a făcut tot posibilul ca noi să ne antrenăm bine, am pregătit meciul în detaliu” a declarat albanezul.

Primele evoluții ale lui Marku au fost apreciate, însă nivelul său a fost în scădere la ultimele partide jucate de „roș-albi”: „De când am venit aici, mă simt bine la echipă, am fost primit foarte bine, acest aspect a fost important în evoluțiile mele. Sunt fericit și la antrenamente, alături de colegi și staff. Cât despre evoluțiile mele, am făcut meciuri bune, ultimele au fost mai puțin bune, dar așa e fotbalul, cu suișuri și coborâșuri. Suntem o echipă nouă și avem nevoie de timp, chiar dacă nu prea beneficiem de el, pentru că meciurile trec și noi trebuie să dăm totul. Așa e fotbalul, trebuie să muncesc în fiecare zi la antrenamente, ca la următorul meci să joc la un nivel mai bun. Am capacitatea necesară să joc mai bine decât am făcut-o până acum, dar am nevoie de timp să mă simt mai confortabil în această ligă” a spus mijlocașul.

După o săptămână cu două meciuri pe terenuri străine, la Botoșani și Buzău, UTA va reveni pe Arena „Francisc Neuman”, unde o va întâlni pe FC Voluntari pe 30 septembrie. Va fi ultima partidă pe care elevii lui Mircea Rednic o vor disputa la Arad înainte de startul lucrărilor de schimbare a gazonului: „Va fi o mică problemă, acest stadion este casa noastră și avem fanii alături de noi, care ne ajută foarte mult. La fiecare meci, stadionul e plin și ei ne ajută, e foarte bine, ne împing de la spate. Va fi o problemă, dar vom da totul, indiferent unde vom juca sau ce adversar vom întâlni. Sper că vom avea și fanii alături de noi. Trebuie să ne antrenăm bine pentru a avea evoluții mai bune pe gazon și rezultate mai bune, în acest fel le vom da un motiv în plus să fie alături de noi pe stadionul unde vom juca” a afirmat Marku.

Mijlocașul de 27 de ani este al patrulea albanez din istoria clubului UTA, după Simo Rumbullaku, Idriz Batha și Erion Hoxhallari.

Recomandările redacției