ibestanÎn condițiile în care „Bătrâna Doamnă” are deja doi fotbaliști extracominitari în lot, pe camerunezul Patrice Feussi și nigerianul Daniel Ola, stafful tehnic „textilist” a fost pus în postura de a alege un singur fotbalist pentru a-și întări atacul. Bătaia s-a dat între alți doi nigerieni, Ibrahim Babatunde și Stanley Ibe, câștig de cauză având ultimul. „El este cel pe care-l doream încă din start, dar ne-a refuzat la început. De săptămâna trecută se antrenează cu noi, iar astăzi a semnat contractul de joc. Nu știm dacă va fi legitimat până la meciul de sâmbătă, depinde în mare măsură de rapiditatea cu care îi vine cartea verde din Letonia, de la ultimul club la care a evoluat”, ne-a mărturisit Adrian Falub.
Ibe are 29 de ani  a făcut parte din lotul Genovei între anii 2000 și 2003, dar cele mai multe sezoane le-a petrecut în tricoul cehilor de la Bohemians Praga. Stagiunea precedentă, Ibe a fost coleg cu Ola și Babatunde, fotba­liști aflați la Daugava Daugavpils. (Letonia). „Nu-mi dau încă seama cât de pregătit este din punct de vedere fizic, însă e posibil să vedem cu toții sâmbătă. Apostu nu s-a antrenat deloc în această săptămână, încă îl doare genunchiul și cu siguranță nu vom grăbi reve­nirea sa pe gazon. Îl mai avem și pe Sălăjan atacant de careu, vedem ce putem alege”, a adăugat antrenorul arădenilor.
Fiindcă disputa cu CS U Craiova nu este importantă în „cheie” play-out, probabil nu va fi forțat nici Patrice Feussi. Fotbalistul de bandă dreaptă a strâns din dinți în confruntarea cu Mioveniul, dar durerile în zona mușchilor inghinali nu-i dau pace și a ratat primele patru antrenamente ale săptămânii. „S-ar putea să optez pentru unii jucători care nu au evoluat deloc cu Satu Mare și Mioveni. Oricum, nu se poate vorbi de omogenitate într-o anumită formulă, unii jucători sunt cu noi doar de puțin timp.  Nici din punct de vedere al pregătirii fizice nu sunt mari diferențe între jucători, așa că oricine poate apărea în formula de start sâmbătă”, mai spune Falub.

Recomandările redacției