Ierarhii arădeni au participat la evenimentele organizate de Primăria Vladimirescu sub auspiciile Centenarului Marii Uniri

Joi, 16 august 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, însoțit de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, au participat la un nou eveniment de marcă organizat de către Primăria Comunei Vladimirescu pe tema Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Evenimentul a debutat pe platoul din fața Casei de Cultură din localitate, cu o slujbă de binecuvântare, săvârșită de către cei doi ierarhi, înconjurați fiind de către un sobor de preoți, în prezența personalităților prezente, a reprezentanților administrației, a oamenilor de cultură și a numeroșilor localnici. După aceasta a avut loc dezvelirea bustului ideologului și corifeului unirii, Vasile Goldiș de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei dimpreună cu domnul Ioan Crișan, primarul localității. Cu acest prilej, Chiriarhul arădean a rostit un cuvânt de evocare a evenimentului și de apreciere și felicitare pentru organizatori. Discursuri au mai rostit și domnul primar Ioan Crișan, domnul Aurel Ardelean, Președintele Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad, domnul Doru Sinaci, Directorul Bibliotecii Județene din Arad, care au punctat prin cuvântările lor personalitatea lui Vasile Goldiș și semnificația actului de la 1918.

După aceasta, în sala de spectacole din localitate, a avut avut loc înmânarea unor Diplome de merit tuturor celor care s-au implicat în realizarea obiectivului, precum și altor cetățeni care au adus cinste comunei.

Întâlnirea a fost încununată de conferința cu titlul ,,Jertfa unirii noastre”, susținută de domnul Dan Puric, care le-a prezentat celor prezenți momentele importante de unire și dezbinare, consemnate în Istoria României.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, la acest eveniment a participat și Corul Seminarului Teologic Ortodox din Arad. Tinerii seminariști, dirijați de domnul Prof. Adrian-Ștefan Bugyi, au interpretat un repertoriu patriotic. De asemenea, tânărul Leonard Mateescu, fiu al Comunei Vladimirescu, a interpretat cântecul patriotic ,,Nu plânge, Maică Românie!”.

Protos. Iustin Popovici

Recomandările redacției