Igiena necorespunzătoare costă, dacă faci afaceri cu alimente

0
454

Inspectorii Autorității Naționale Sanitar Veterinare au participat, luna trecută, la o amplă operațiune de verificare a unităților din industria agroalimentară. Au fost făcute peste 8.500 de controale la agenți economici care se ocupă cu fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor și fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 86 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 208.000 lei”, susțin reprezentanții ANSVSA.

În ceea ce privește județul Arad, trebuie spus că aici s-au aplicat amenzi de 2.000 de lei pentru igienă necorespunzătoare.

Mai trebuie spus că în cadrul controalelor s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi a substanţelor interzise, făcându-se şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, iar probele au fost transmise laboratoarelor arondate fiecărei zone.

(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.