Vremea fiind prielnică lucrărilor în aer liber mai devreme decât de obicei, administraţia din Bata a hotărât că se poate demara acţiunile de igienizare a zonelor celor mai circulate din comună.
„La acţiune – care a demarat săptămâna trecută – participă, alături de cei doi angajaţi ai Primăriei şi cei patru localnici beneficiari ai ajutorului social conform Legii 416. Ei trebuie să realizaze fiecare 30 de ore de muncă în folosul comunităţii. Am început cu adunarea sticlelor de plastic şi a ambalajelor de tot felul existente pe marginea drumului DJ682, pe toată distanţa pe care o străbate prin localitate dar şi în exterior. Este mult mai eficient că am putut începe înainte de a începe să crească vegetaţia şi în felul acesta s-au putut aduna toate aceste gu­noaie lăsate de cei ce trec prin zonă“ – ne explica viceprimarul Ladislau Heleport, cel care supraveghează derularea acţiunii.
De asemnea, s-a dorit curăţarea de gunoaie a unor locuri unde conducătorii auto care transportă balastul de la carie­ră au obiceiul de a se debarasa de resturile de mâncare ori de alte obiecte nefolositoare.
„Am pregătit amplasarea unor indicatoare cu avertismente clare împotriva unor astfel de practici, deoarece nu e drept ca unii să tot arunce gunoaie şi alţii să suporte acest gen de comportament şi să le tot adune în urma lor“ – a mai adăugat vicele bătan.
Curăţenia va continua şi în următoarea perioadă şi în alte zone ale comunei, localnicii fiind şi ei rugaţi să se alăture acestei acţiuni de înfrumu­seţare prin igienizare a comunei, cu cât mai mult cu cât tot mai mulţi turişti îşi fac drum prin această zonă cu peisaje atât de frumoase.

Recomandările redacției