igneabistUnul dintre fotbaliştii titulari în sezonul trecut în tricoul „alb-roşu” nu s-a uitat înapoi când a fost ofertat de Pandurii Târgu Jiu, care se des­părţise de Mihai Pintilii. Alin Ignea ar fi trebuit să-l convingă pe Petre Grigoraş că merită locul din teren al actualului stelist, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Tânărul „închizător” a frecat banca de rezervă a grupării gorjene în prima parte a sezonului Ligii 1, debutând doar în etapa a 18-a, în „fieful” Universităţii Cluj. Atunci fostul utist a intrat pe gazon în mi­nutul 75 pentru a îngheţa jocul după ce echipa sa a rămas în zece oameni ca urmare a eliminării lui Pleaşcă. „Chiar dacă am suferit mult pe bancă în toamnă, mă bucur că până la urmă am debutat la Pandurii şi, implicit, în Liga 1. Nu dau vina pe nimeni pentru că am fost mai mereu rezervă, sper doar să-mi conving antrenorul că merit să joc mai mult de la primăvară”, ne-a mărturisit Ignea.
Întrebat dacă ar fi făcut aceeaşi alegere în vara lui 2012 dacă ar fi ştiut că nu va apuca să evolueze aproape deloc pe prima scenă, tânărul fotbalist a afirmat: „Am fost onorat că Pandurii s-au gândit la mine, e totuşi o formaţie de Liga 1 şi încă una destul de solidă. A fost şansa mea să urc un eşalon, am profitat de ea şi nu-mi pare rău”. În schimb, jucătorul de 23 ani are alte regrete în ceea ce o priveşte pe fosta sa formaţie:„E dureros că nu se găseşte cineva cu bani şi intenţii bune să vină lângă Gio, sau clubul să fie ajutat mai mult de autorităţi. Ca timişorean, ştiu foarte bine ce se întâmplă la noua echipă a oraşului şi văd că, fără a avea nume sonore în lot, e acolo sus. E foarte importantă stabilitatea financiară, iar la UTA a cam lipsit în ultimul timp. Vorbesc mereu cu foştii mei colegi de la Arad, ne-am urat de bine de Sărbători şi mă doare când îmi spun că perspectivele nu sunt deloc bune acolo”.
Cum conducerile celor de la Pandurii şi UTA au o relaţie bună, concretizată şi în acest sezon prin împrumutul lui Alex Neagu de la Târgu Jiu,  există şi varianta ca Ignea să revină în Calea Aurel Vlaicu sub formă de împrumut până la finele stagiunii. „Nu ştiu ce să spun de acest lucru, fiindcă antrenorul şi conducerea nu şi-au exprimat dorinţa să renunţe, fie şi temporar, la vreunul dintre jucătorii din lot. Eu m-am simţit bine la Arad, m-aş întoarce oricând, dar, pe de altă parte, aş vrea să fac tot posibilul să prind cât mai multe me­ciuri la Pandurii în Liga 1. Şi nu cred că UTA duce lipsa unui fotbalist de profilul meu. S-a întors Mărginean, un fotbalist foarte bun, de caracter şi a confirmat şi Florin Lazea, un tânăr pe care-l apreciam şi eu cât am fost la Arad. Dar, nu se ştie ce se poate întâmpla pe viitor”, a adăugat mijlocaşul, care, pe 16 ianuarie, va relua pregătirile cu Pandurii Târgu Jiu.

Recomandările redacției