Actualizare: Bilanţul a crescut la 14 morţi, anunţă presa din Turcia.

Raed Arafat a făcut un anunț important după cutremurul produs, vineri, în estul Turciei. „În acest moment, avem lumină verde de la cel mai înalt nivel și de la domnul prim-ministru și la nivelul ministerului pentru a pleca, în cazul în care suntem solicitați. Suntem în legătură cu Protecția Civilă Europeană, care nu a primit solicitare încă din partea Turciei. În cazul în care se solicită ajutor, noi deja suntem pre-alertați”, a spus Raed Arafat, vineri seară. 

Un puternic cutremur cu o magnitudine de 6,8 a zguduit estul Turciei, vineri la ora locală 20.55, iar primele informaţii arată că există cel puţin patru oameni, după ce mai multe clădiri s-au prăbuşit, scrie adevarul.ro.

Cel puţin patru oameni au murit în urma cutremurului, a anunţat ministrul de Interne, precizând că districtul Sivrice a fost foarte grav lovit.  El a spus că mai multe clădiri s-au prăbuşit în regiune şi deocamdată există informaţii cu privire la patru persoane decedate, două la Elazig şi alte două în provincia vecină Malatya.  Pământul s-a zguduit în districtul Sivrice, în provincia Elazig. Ministrul Apărării a declarat că nu există deocamdată decese confirmate în Sivrice, dar a menţionat că seismul ar fi putut provoca victime în zonele rurale. El a adăugat că trupele au fost trimise în zona epicentrului pentru a acorda ajutor. sursa: adev.ro/q4mkg3

sursa foto: romaniatv.net 

Recomandările redacției