Partida de sâmbătă, dintre Crișul și Cugir a avut un moment extrem de tensionat, cu oaspeții sărind efectiv în gâtul arbitrilor.
La faza golului de 2-2, Piț a recuperat, a înaintat și a șutat în blocaj, mingea a fost deviată în lateral la Ianc, acesta a preluat și a marcat din interiorul careului. În acel moment, tușierul Iosif Nasc a ridicat fanionul pe motiv de offside, dar centralul Mircea Salomir a văzut altfel faza și, după scurte discuții cu Nasc, a validat golul spre disperarea celor de la Cugir. Aceștia au tăbărât pe cei doi arbitri și i-au îmbrâncit. Băncile de rezerve au explodat și ele și, din meleul creat, mâna ridicată a arbitrului a semnalizat 3 minute pentru calmarea spiritelor și reluarea partidei. În final jocul a fost reluat și dus la bun sfârșit, însă protestele echipei din Alba au continuat și după ultimul fluier.
Atunci, antrenorul Metalurgistului, Călin Moldovan, a răbufnit la adresa arbitrajului, iar legat de faza egalării la 2 a spus că: „Tușierul a ridicat offside, a văzut că un jucător al gazdelor a deviat mingea și era în offside, dar centralul i-a schimbat decizia. Rușine cu R mare.˝
De partea celor de la Crişul, antrenorul Abrudean a rememorat faza: „A fost o recuperare bună a lui Piț la 30 de metri urmată de un contraatac rapid finalizat de Ianc cu un șut direct în plasă. Nu văd cine putea să fie în offside și să devieze mingea după șutul lui Ianc. Centralul Salomir a fost aproape de fază și a luat decizia corectă”.
Chiar dacă au fost total ne­mulțumiți de cum a fost tranșată faza din minutul 81, cugirenii au înghițit iîn sec şi au continuat partida, altfel riscând o amendă si pierderea meciului cu 3-0.

Recomandările redacției