merceaCampionatul Ligii a V-a a intrat în linie dreaptă, iar Voința Macea e mare favorită la promovare din Seria B. Pe hârtie, echipa lui Costel Filipaș mai are un singur hop important, deplasarea de la Șepreuș, iar avansul față de locul 3 (AJF-ul arădean a confirmat faptul că din fiecare serie vor urca în primul eșalon județean primele două clasate) este de 4 puncte. În rest, „alb-negrii” au confruntări abordabile pe teren propriu, cu Apateu, Țipar și Gurahonț și partida din „fieful” codașei Grăniceri.
Având deja o contribuție decisivă revenirea în prim-planul fotbalului județean a măcenilor, primarul Ioan Mercea asigură susținere totală și în elită. „După câțiva ani în ligile inferioare, cred că e timpul ca iubitorii fotbalului din comuna noastră să aibă parte de meciuri tari și o echipă bună. Costel Filipaș a pus bazele unui proiect ce sună bine, eu i-am spus deja că are tot sprijinul meu. Sigur, rămâne de văzut ce vor zice și consilierii locali când se va vota bugetul pentru sezonul următor, dar eu sper și cred că totul va decurge bine. Avem promisiuni și de la câțiva oameni de afaceri din zonă că vor veni lângă noi, unul ajută deja, perspectivele sunt frumoase. Filipaș mi-a comunicat deja planurile sale, și, din câte mi-am dat seama, Macea va fi o nucă tare în Liga a IV-a. Asta, bineînțeles, dacă va promova. Mai sunt 5 etape, matematic nu e decis nimic încă”, spune carismaticul edil al comunei părădăicilor.
Mercea i-a susținut pe Husar et. comp. și duminică, în deplasarea de la Socodor. „Trebuie să recunoaștem că nu am prins o zi prea bună, dar o echipă bună câștigă și atunci când joacă prost. Aici sunt total de acord cu celebrul Mourinho, care spunea că preferă să joace mereu rău, dar să câștige mereu”, a adăugat primarul comunei Macea.
Chiar ieri, conducerea Asociației Județene de Fotbal a informat actualele și viitoarele divizionare a patra că va trebui să garanteze participarea în ediția viitoare a campionatului cu un buget de minim 80 de mii de lei. Totodată, dacă Progresul Pecica va promova în Liga a III-a, se va organiza un meci de baraj între echipele situate pe locul 3 al Seriilor A și B.

Recomandările redacției