Zilnic vedem în jurul nostru oameni necăjiți, oameni care au nevoie de ajutorul semenilor, oameni cu care, din păcate, viața nu a fost prea darnică. Mulți dintre noi, prea ocupați cu problemele zilnice, ignorăm și trecem nepăsători uneori pe lângă astfel de situații. Alții, oameni cu suflet mare, încearcă să nu judece aceste cazuri și să dea o mână de ajutor.

Printr-o situație grea trece și un semen de-al nostru, o tânără mămică din Arad, care are o situație extrem de dificilă și pe care un grup de oameni inimoși încearcă să o ajute așa cum pot.

Povestea tinerei de 19 ani nu este una prea fericită, cu toate că este mămică de doar câteva luni și ar trebui să fie cea mai frumoasă perioadă din viața ei. Femeia nu are  venit, nu are soț și din păcate părinții și bunicul acesteia au decedat. Tânăra mămică încearcă din răsputeri să își crească fetița într-o garsonieră nu ”foarte prietenoasă” din cartierul Micălaca.

Mama femeii a decedat acum doi ani, la fel și tatăl vitreg iar pe tatăl biologic nu l-a văzut niciodată. Bunicul, cu care-și împărțea locuința modestă, a decedat și el în luna ianuarie a acestui an. Singurul venit al mamei este alocația și ajutorul social din care se descurcă așa cum poate, în rest nu are nici un sprijin.

Inițiatorul unui grup de pe Facebook,  Micalaca – Cartierul nostru, care va deveni în curând asociație, lansează un apel la adresa arădenilor care pot ajuta în acest caz.

Oamenii își propun să facă o igenizare a locuinței, să monteze parchet, să renoveze baia, să repare instalația electrică și să mobileze  util garsoniera.

Toate aceste lucrări vor trebui făcute într-o singură zi deoarece mămica și bebelușul nu au unde locui provizoriu. Pentru că sunt multe de făcut se apelează la arădenii cu inimă mare care pot veni în ajutor în data de 14.10.2023, când este programată acțiunea.

”Dragi micălăceni (și nu numai), ne bucurăm să vă anunțăm că în curând comunitatea noastră va fi „cu acte în regulă”, mai precis vom avea o asociație căreia vă așteptăm să vă alăturați și prin care vom desfășura diverse proiecte.

Asociația Micalaca – Cartierul nostru” vă invită să vă alăturați unei prime acțiuni.

Avem un caz social sensibil, o tanara mamă de 19 ani, fără venit, fără soț sau părinți care încearcă din răsputeri să își crească fetița de câteva luni într-o garsonieră din Micalaca.

Mama ei a decedat acum 2 ani, la fel și tatăl vitreg. Pe tatăl biologic nu l-a văzut niciodată. Bunicul ei, cu care împărțea garsoniera, a decedat si el în ianuarie. Singurul ei venit e alocația și ajutorul social. În rest nu are nici un sprijin.

Ce am dori să facem?

[  ] Să eliminăm mucegaiul printr-o igienizare a pereților.

[  ] Să montam parchet.

[  ] Să renovam baia.

[  ] Reparăm instalația electrică.

[  ] Mobilam util garsoniera.

Vom fi obligați să executam toate aceste lucrări într-o singură zi deoarece nu au unde locui provizoriu. Spatiu e mic dar avem nevoie de ajutor.

Deci cine se încumetă la o acțiune umanitară ne poate scrie in privat.

Vom avea nevoie în special de fonduri pentru materiale de construcții. Aveți de donat o mobila care se pretează în locul respectiv, cu drag acceptăm propuneri. Dacă nu aveți timp puteti contribui financiar.

Haideți să ne rupem o zi din rutina zilnică pentru acest caz în data de 14.10.2023.

Asa cum v-am obisnuit, toate cheltuielile vor fi transparente și eficient folosite.

Nu judecăm, ajutam!”, Micalaca – Cartierul nostru!”, scrie Ovidiu Toma inițiatorul acțiunii.

Toți cei care doresc să ajute o tânără mămică să își crească fețița în condiții decente sunt rugați să îl contacteze pe Ovidiu la numărul de telefon 0749225336.

 • Ancuta chiriac spune:

  Vreau sa ajut

 • Dumitru spune:

  Am și eu o întrebare:de ce nu muncește? Și eu la vârsta ei am crescut singură un copil de trei luni.

  • Andreea spune:

   Mai bine ați lăsa întrebările… dacă puteți ajuta e bine, dacă nu puteți ignorați și nu mai judecați! Cum ar putea să muncească cu un bebeluș, acel bebeluș are nevoie de mamă lăngă el cel puțin periada aceasta cât e micuț! Haideți să ne abținem de la astfel de comentarii!

  • Vio Dasc spune:

   Dumitru ; Eu cred că se află într-o situație foarte grea , și nu trebuie judecată ….🙏🙏

  • Cristina spune:

   Si cu cine vrei să-l lase cât e ea la muncă?

  • Dorina Țurcanu spune:

   Dacă tăceai ,mai bine făceai! Nu poți ajuta,taci din gură,nu judeca!

  • John spune:

   Nu ți-e rușine ?

  • Eliana spune:

   Te duce putin capul? Copilul cu cine sta daca ea pleaca la munca? Sau ai lasat jumatate de creier in aer?

  • Diana Armie spune:

   Mergi tu sa stai cu bebe,in timp ce ea merge la munca?

  • Nicu spune:

   Hai serios? Iti lasai copilul singur in casa 9 ore pe zi, fara mancare si fara apa ca sa mergi la munca? Asta ar insemna „singura”. Dar probabil tu doar esti genul de om care in loc sa ajute cauta motive sa nu ajute.

  • Margareta spune:

   Poate ca tu aveai mamăcu cine lăsa micuțul..ea nu are părinți

  • Ana Maria Gheorghiu spune:

   Si in timp ce este ea la munca cine sta cu bebelusul? Te oferi? Ai vorbit fix cand trebuia sa taci!

 • Nu conteaza spune:

  Nu e chiar asa!Copilul e clar ca n-are nicio vina,dar mama,la 19 ani,ar trebui sa aibă oarece discernământ.Exista tot felul de metode contraceptive asa ca dacă ai cât de cât creier,nu faci un copil cu nu se știe cine (am înțeles ca îl creste singura) dacă nu ai nimic sa-i oferi și îl condamni la sărăcie și foame.I se renovează locuință azi…și mâine?Cum se descurca?O întreține societatea pana creste copilul?!M-as mira!A mai fost un astfel de caz la Iași.Documentati-va ce s-a întâmplat între timp…

 • Mocan Daniel spune:

  Vreau sa ajut

 • Da bine că o știut să se fută sa facă un prunc….pe tatăl biologic nici nu-l cunoaște zdreanța….bună bagaboanta…..

 • Dorina spune:

  Vreau sa trimit niste bani,nu locuiesc in zona. Daca aveti un cont Iban si numele beneficiarului. Va multumesc si va doresc mult succes. O initiativa minunata.

 • Cutca marius spune:

  Vreau sa ajut numele fetei va rog

 • Silvia corb spune:

  Bună ziua.
  Sunt din Socodor și as putea sa o ajut sa stea la mine cât timp dorește.
  Sau cât timp se va lucra la garsoniera ei.
  Am toate condițiile la casa tot ce își dorește.
  În casa nu locuiește nimeni este casa noua.
  În curte cu mine.
  O primesc cu drag și pe mai mult timp.

  Toată încrederea și

 • Buna ziua
  Doresc sa ajut

 • Maria spune:

  Doamna Dumitru:
  Copilul cu cine rămâne acasă dacă merge la muncă?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției