13 meciuri consecutive în campionat fără victorie, 10 meciuri consecutive pe teren propriu fără victorie, în toate competițiile pentru UTA. 17 meciuri consecutive pe banca UTA-ei fără victorie în campionat (10 în primul mandat, 7 în cel de-al doilea) pentru Laszlo Balint. Acestea sunt cifrele seci care reflectă o situație intolerabilă în care a ajuns această echipă la finalul meciului din această după-amiază. UTA a pus din nou în scenă o reprezentație bezmetică, haotică, ce nu putea avea alt deznodământ decât încă un pas spre retrogradare.

UTA are o primă ocazie încă din minutul 2 dar Postolachi trage de două ori în blocaj după o frumoasă acțiune personală în banda stângă. Trei minute mai târziu Pop șutează de la marginea careului dar Greab prinde în doi timpi. Contrar cursului jocului oaspeții deschid scorul în minutul 9. Iacob iese riscant la o minge lobată spre Rusu, din duelul celor doi mingea rămâne în zona careului de 16 metri, niciun utist nu degajează iar Benchaib lobează peste portarul UTA-ei. Bătrâna Doamnă revine în atac după primirea golului și putea egala în minutul 13 dar Chindriș urcat în atac la un corner reia cu capul pe lângă poartă. UTA atacă supranumeric dar oaspeții ies periculos pe contra-atac de fiecare dată când au ocazia. În ciuda dominării totale echipa noastră nu reuește să își creeze ocazii de gol până în ultima treime a reprizei. Rareș Pop scapă periculos pe un contraatac dar nu este decis între o acțiune personală și o pasă la Ubbink, fiind în cele din urmă blocat. Batha are golul de 1-1 în bocanc dar reia milimetric peste poartă din colțul careului de 6 metri. Ubbink trage din vole de la 20 de metri însă peste poartă. Șocul vine în minutul 43 când pe un contra-atac Sno îi ia fața lui Hoxhallari în viteză și este faultat în careu de acesta. Benchaib execută cu calm și e 0-2! Puttea fi chiar 0-3 până în pauză, la o mare eroare a lui Benga dar Carnat și Antal nu reușesc din câțiva metri să împingă mingea în plasă.

La pauză Laszlo Balint face două schimbări post pe post: Benzar și Miloșevici intră în locul lui Vukcevic și Keșeru. Primele 10 minute ale reprizei a doua sunt mai mult circ decât fotbal, oaspeții solicitând de două ori intervenția medicilor, fără să fie vorba de accidentări grave. La a treia solicitare de acest fel nervii cedează și avem parte de o mică încăierare pe teren. Din păcate așa se duce și bruma de luciditate rămasă iar UTA atacă haotic și ineficient. Barbosa intră în locul lui Cascini la capătul unei ore de joc. Acesta are o primă acțiune ”braziliană” dar șutul său e blocat. Postolachi are și el o poziție bună de șut în careu dar trage pe lângă poartă. A fost însă doar un foc de paie pentru că UTA reintră în jocul haotic care pe măsură ce trece timpul este dublat de demoralizare. Terenul greu îi favorizează și el pe oaspeți care se apără cu îndârjire. Dacă în prima repriză UTA măcar a creat pericol, în partea a doua se ajunge în minutul 75 fără ca echipa noastră să aibă vreo ocazie serioasă de gol. Rareș Pop încearcă un șut de la distanță dar mingea se duce mult peste poartă. Până la urmă dintr-o fază mai mult întâmplătoare UTA marchează în minutul 82: centrare de pe dreapta a lui Pop, Postolachi trimite cu capul în spate iar Milosevic reia cu sete în plasă din câțiva metri. UTA prinde curaj dar atacurile sunt în continuare foarte haotice cu mingi aruncate la bătaie spre oricine e în zona careului. Se arată 7 minute de prelungire dar degeaba. Neputința utiștilor este copleșitoare, mingea nici măcar nu mai ajunge în careul oaspeților decât în ultimul minut de prelungire când Barbosa șutează execrabil din mijlocul careului.

Partida se încheie într-o astmosferă dezolantă, marea majoritate a suporterilor vorbind deja despre perspectiva cât se poate de realistă din păcate ca de la anul să jucăm în Liga 2.

UTA – CS Mioveni X-X (0-2)

  • Sâmbătă, 28.01.2023, ora 14.30
  • Arad, Arena „Francisc Neuman“; spectatori: 3976
  • Au marcat: Milosevic (82) / Benchaib (9, 45+3 – pen)
  • Cartonașe galbene: Ubbink / Burnea, Carnat, Antal, Garutti
  • Cartonașe roșii:
  • UTA: Iacob – Vukcevic (46. Benzar), Chindriș, Benga (cpt), Hoxhallari – Batha, Cascini (61. Barbosa) – Pop, Ubbink, Postolachi – Keșeru (46. Miloșevic). Rezerve: Balauru – Erico, Dobrescu, Anton, Stahl, Marrone. Antrenor: Laszlo Balint
  • Mioveni: Greab – Sno, Garutti, Scarlatache (cpt), Burnea – Panait (55. Lepistu), Lixandru – Antal (70. Diallo), Benchaib (70. Mboumbouni), Carnat (85. Rădescu) – Rusu (85. Buziuc). Rezerve: Croitoru – Balaur, Toma, Coșereanu, Rădescu. Antrenor: Nicolae Dică
  • Arbitri: Central: Andrei Moroiță (Ploiești) / Asistenți: Daniel Mitruți (Craiova), Alexandru Vodă (Alba Iulia) / Oficial 4: Andrei Antonie (București) / VAR: George Găman (Craiova), Tunyogi Ferencz (Zalău)
  • Observatori: Arbitraj (FRF): Ioan Onicaș (Zalău) / Joc (LPF): Ștefan Popa (București)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției