Proprietăţile şi companiile la care este acţionar au adus Consiliului Judeţean la buget, venituri de aproape 10,6 milioane de lei. Trebuie spus că, cei mai mulţi bani au venit din proprietăţi, prin concesiune şi închiriere.
Veniturile nefiscale sunt resursele financiare obţinute de către autorităţile publice din exploatarea terenurilor, companiilor si bunurilor de care dispun din ipostaza de proprietare, care le dă dreptul sa participe la repartiţia primară a produsului creat ori să valorifice diferite bunuri. Defalcând veniturile nefiscale ale administraţiei, din totalul acestora, veniturile din proprietate se ridică la peste 9, 2 milioane de lei. Regiile autonome de sub auto­ritatea Consiliului Judeţean nu au adus venituri foarte mari. Prin R.A Administraţiei Zonei Libere Curtici s-a adus un milion de lei.
Din concesiuni şi închirieri însă, Consiliul Judeţean s-a ales cu în jur de şase milioane de lei, iar din dividende s-au putut pune deoparte circa 2,2 milioane de lei. Prin vânzări de bunuri şi servicii, administraţia a mai putut aduce la buget încă 1,3 mili­oane de lei.
Administraţia a calculat că, pentru acest an va avea disponibil un buget de peste 200.000 de lei, veniturile pe acest an se ridică la 182.85 milioane de lei, iar cheltuielile, la 212.200.000 de lei. Diferenţa dintre venituri şi cheltuieli va fi acoperită din excedentul bugetar de anul trecut.

Recomandările redacției