Atmosferă incendiară, vineri seara, în Sala Polivalentă din Arad, acolo unde peste 4.000 de PNL-işti şi-au prezentat candidaţii la alegerile parlamentare şi locale, ce vor avea loc în acest an. Capacitatea maximă a sălii, de 1.500 de locuri, a fost cu mult depăşită de cei peste 4.000 de penelişti, veniţi de pe întreg teritoriul judeţului Arad pentru a-şi susţine într-un mod frenetic candidaţii.

Spectacolul, prezentat de către actorul de casă al PNL, Zoltan Lovaş, a început cu un minirecital susţinut de cântăreţul de muzică populară, Ionuţ Langa, care a ridicat şi mai mult atmosfera în sala neîncăpătoare. Au urcat apoi pe scenă primarii şi candidaţii din partea PNL, a tuturor comunelor şi oraşelor din judeţul Arad, urmaţi de candidaţii la Camera Deputaţilor, Senat, Primăria şi Consiliul Judeţean Arad. Totul s-a desfăşurat sub privirile „comandantului suprem“ Gheorghe Falcă. Bocsiganul Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a fost şi el prezent pentru a susţine candidaţii arădeni. De asemenea, a mai fost prezent şi Ben Oni Ardelean, vicepreşedintele PNL la nivel naţional.

Cionca, susţinere totală

Lista pentru Camera Deputaților este deschisă de primarul interimar al Aradului, Călin Bibarț, urmat de Geanina Pistru, deputatul Glad Varga, Lazăr Faur, Patricia Dinga, Ionel Bulbuc, Bogdan Boca, Dorin Stanca, Iuliana Mureșan și Cristian Urzică.

PNL Arad va avea următorii candidați la Senat: actualul senator Ioan Cristina, Doru Sinaci, Corina Crișan, Garofița Popa și Cornel Faur. De menţionat faptul că Neluţu Cristina nu a venit îmbrăcat în trening.

De asemenea, toţi cei prezenţi au susţinut sincer lansarea candidatului PNL, Iustin Cionca, pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. A fost prezentat şi candidatul PNL pentru Primăria Arad, Sergiu Bâlcea.

Tinerii din toate comunele arădene şi-au manifestat sprijinul pentru candidatura lui Iustin Cionca, pentru că „de când este preşedinte a investit şi a făcut proiecte viabile pentru localităţile noastre“.

A fost de trei ori primar al oraşului Pecica, deputat în Parlamentul României şi preşedinte de consiliu judeţean. Acum, Iustin Cionca candidează pentru un al doilea mandat. „Suntem mulţi şi puternici împreună. Am colorat harta Aradului în galben. Am promis că schimbăm ritmul şi iată că astăzi avem cea mai valoroasă echipă cu care sperăm să reuşim cel mai bun scor din istoria PNL-ului. În timpul mandatului meu, s-au investit sute de milioane de euro în Arad. Aradul a devenit locul unde se vine, nu de unde se pleacă. Am cofinanţat 1.095 de proiecte ale administraţiilor locale şi am atras 98% din fondurile europene. S-au investit 805 milioane de lei pentru infrastructura drumurilor şi alte 420 de milioane de lei în secţii ale spitalelor. Avem cel mai mare proiect de dezvoltare al spitalului. La fiecare patru zile s-a achiziţionat câte un aparat medical nou pentru secţiile spitalului“, şi-a prezentat Iustin Cionca, pe scurt, câteva din realizările primului mandat. Acesta nu a uitat cine i-a îndrumat primii paşi în politică: „Am intrat în politică în 1998, sprijinit de Gheorghe Falcă. Menţionez şi de sprijinul pe care l-am primit din partea lui Gheorghe Seculici. La 32 de ani, în anul 2000, deveneam primar al oraşului Pecica. Am format acolo o echipă puternică, care şi după 20 de ani modernizează oraşul în continuare. La Consiliul Judeţean îmi doresc acelaşi lucru, să alcătuiesc o echipă sudată, competitivă care să modernizeze judeţul Arad pe următorii zeci de ani. Îmi doresc să ducem mai departe ce am început la Consiliul Judeţean şi să construim proiecte noi. Am şase obiective: construirea secţiei de Oncologie, de Psihiatrie în Căpâlnaş, Infecţioase şi Matern-Pediatrie; continuarea modernizării infrastructurii rutiere a judeţului prin construirea unui pasaj de cale ferată la Vladimirescu, construirea unui nou pod peste Mureş şi multe altele; în economie îmi doresc locuri de muncă atractive şi mult mai bine plătite; vreau să construim la nivelul judeţului cel mai modern sistem de protecţie socială din România; 300 de kilometri reţea apă; 500 kilometri canalizare şi introducerea reţelei de gaz în cât mai multe localităţi“.

Amfitrionul Gheorghe Falcă 

Înainte ca amfitrionul Gheorghe Falcă să ia cuvântul, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, născut la Bocsig, în judeţul Arad, a declarat: „Sunt unul de-al dumneavoastră, din mijlocul dumneavoastră şi întotdeauna mă simt minunat aici. L-am sprijinit pe Falcă de la începutul său în politică, pe când eram cel mai tânăr prorector din ţară, şi nu regret nici acum. Sunteţi cea mai tare organizaţie PNL din ţară şi o veţi demonstra şi la alegeri. Poate nici nu vă daţi seama cât sunteţi de buni“.

Apoi, politicianul care nu a pierdut nici o bătălie locală, ales pentru patru mandate în fruntea Aradului şi actual europarlamentar, Gheorghe Falcă, a declarat, pe fundalul piesei „The best“ (Cel mai bun), al Tinei Turner: „Noi, cei care credem şi ne ghidăm după principiile creştin-liberale, conducem Aradul şi îl vom câştiga. Suntem generaţia Revoluţiei, a celor care au schimbat ceva şi s-au sacrificat“. Cel mai longeviv primar al Aradului a mai vorbit despre modernizările care s-au efectuat în municipiu şi în toate cartierele, despre cei 90.000 de oameni care au un loc de muncă, despre exportul de trei miliarde de euro pe care îl realizează Aradul, dar şi despre faptul că „Aradul este un oraş cultural. Filarmonica din Arad se află printre primele trei instituţii de acest gen din ţară, atât din punct de vedere al sonorităţii, al programului cultural şi al reabilitării“.

Adrian Cotuna

Voicu Sida

 

Recomandările redacției