cifraCreşteri modeste înregistrează producţia industrială arădeană, potrivit statisticilor oficiale. Direcţia Judeţeană de Statistică Arad a comunicat ieri, buletinul statistic care indică o serie de date pri­vind situaţia economică şi indicele producţiei industriale, la nivelul judeţului nostru. Astfel, potrivit statisticienilor, producţia industrială a crescut de la începutul anului şi până la începutul lunii aprilie cu 1,8 procente, faţă de aceeaşi perioadă din 2012.
În ceea ce priveşte cifra de afaceri a întreprinderilor cu activitate principală de industrie, de pe piaţa internă şi piaţa externă, în trei luni din an, creşterea a fost de 6,6 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
În prima lună a anului acesta, exporturile s-au ridicat la peste 182 de milioane de euro, iar importurile, la peste 166 de milioane de euro. În aceste condiţii, excedentul comercial în judeţul nostru a fost de peste 15,8 milioane de euro. Balanţa comercială s-a ridicat prin comerţul de mij­loace de transport, mărfuri, produse vegetale şi încălţăminte.

Recomandările redacției