razieAproximativ 300 de poliţişti au participat, la o razie de amploare, pe raza judeţului Arad. Scopul pentru care a fost declanşată razia este asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională.
În acest sens, poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică, investigarea fraudelor şi poliţişti rutieri orga­nizează acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă în mediul stradal, a furturilor, precum şi depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă legea sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. „În cadrul acestei razii, s-au aplicat peste 300 de sanc­ţiuni contravenţionale în valoare de 51.240 de lei. Au fost constatate nouă infracţiuni dintre care: deţinere şi uz de armă neletală suspusă autorizării, fără drept, două de evazi­une fiscală, fals, uz de fals, contrabandă, operaţiuni cu articole piroteh­- nice, efectuate fãrã drept, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
În cadrul unei percheziţii domiciliare, poliţiştii au depistat la locuinţa unui bărbat din localitatea Chier, o armă de tir sportiv cu aer comprimat şi 119 alice de acelaşi calibru. De asemenea au mai fost găsite peste 60 de petarde clasa a doua, deţinute fără drept. Poliţiştii au verificat zeci de societăţi comerciale, fiind reţinute în vederea confiscării 45 metri steri lemn de foc şi 3.500 de ţigări fără timbru, de diferite mărci. Valoarea bunurilor confiscate este de peste 5.000 de lei.
Poliţişti Secției nr. 10 de Poliție Rurală Gurahonț l-au depistat în flagrant, pe Daniel F., din Vârfurile, care a tăiat fără drept trei arbori nemarcaţi (specia carpen şi fag), iar poliţiştii Secției cinci de Poliție Rurală Ineu au prins în flagrant trei bărbaţi, în timp ce au tăiat aproximativ 400 de kilograme de lu­cernă, de pe raza localității Agrișu Mare. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit proprietarului, iar pe numele celor trei bărbaţi s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Poliţiştii au verificat sute de autovehicule şi pentru neregulile constatate, au fost aplicate 295 de sanc­- ţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere. Majoritatea au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare şi pentru lipsa centurii de siguranţă. Mai mulţi conducători auto au rămas fără permise de conducere şi fără certificate de înmatriculare.
Polițiștii rutierişti au constatat infracţiuni în flagrant. A fost depistat în trafic Ivaylo D., de 46 ani, în timp ce a conducea un TIR pe DN 7, pe raza localităţii Odvoş. La testarea acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,25 mg/litru alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției orașului Nădlac, au depistat un bărbat, care, în calitate de conducător auto a accidentat un biciclist, după care a părăsit locul faptei. Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că, în cursul zilei de ieri, în timp ce conducea un autoturism marca Opel Astra, pe DN 7, pe raza localităţii Nădlac, Ramon E., a accidentat o femeie care circula cu bicicleta în aceeaşi direcţie de mers. Poliţiştii continuă cercetările în vederea luării măsurilor legale care se impun.
Claudia Gavra

Recomandările redacției