pincotaoltEchipa din Podgorie rămâne fără victorie și după al treilea meci disputat pe teren propriu în liga secundă. Șoimii Pâncota a fost acum mai aproape ca niciodată să-și treacă primul succes în cont, irosind inclusiv o lovitură de pedeapsă.
Echipa lui Dan Oprescu a mizat pe fostul prim-divizionar Verdeș în ofensivă, însă puternicul atacant a fost anihilat de apărarea pâncotanilor, care au avut plusul de control și ocazii periculoase, dar au avut ghinionul să se lovească de un portar Nuno Claro în zi bună. Lusitanul a cules la timp mingea din picioarele lui Băd (26), apoi a parat șutul bun al lui Polgar (53), capul lui Sălăjan (63) sau lovitura liberă a lui Dubeștean reluată cu de același Sălăjan (67). Între faze, moment ciudat al primului act: sătmăreanul Mazilu, pe care slătinenii au dorit să-l recuze, a dat penalty pentru oaspeți. N-a fost, în opinia generală, probabil nici în cea a asistentului Timar, care a salvat situația și a indicat un off-side în prealabil, așa că s-a trecut peste…
Fostul goalkeeper al lui CFR Cluj n-a avut altă variantă decât faultul după ce Sălăjan a scăpat în careul său și i-a luat fața, așa că a fost eli­minat și s-a dictat lovitură de pedeapsă (79). Nou-intratul Mogo­șanu a avut însă toată bafta din lume, pentru că șutul lui Dubeștean, executantul obișnuit al penalty-urilor pentru Pîncota, a nimerit doar bara. Pe contră, a venit și rândul lui Ovidiu Pașcalău să confirme forma bună –portarul Șoimilor a scos de la rădăcina barei lovitura de cap a lui Fâșie din 5 metri (83). În prelungiri, Maghici a executat excelent o lovitură de colț, mingea a prins efect, dar portarul Oltului a scos de sub bară și s-a încheiat 0-0.
Șoimii: Pașcalău – Huțanu (77 Monac), Crușoveanu, Lengyel, Siminic – Polgar (88 Maghici), Cuedan, Suciu, Dubeștean – Băd (58 Sălăjan), Mihai.
FC Olt: Nuno Claro – Radovici, Fîșie, Gligor, Giurcă – Căpățînă, Mihăescu – Blănaru, Rogoveanu (84 Covalschi), Leucuța (80 Mogoșanu) – Verdeș.
Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Dragoș Baluna (București), Ovidiu Timar (Marghita). Rezervă: Marius Omuț (Oradea).
Observatori: Vasile Marc (Cluj Napoca), Mircea Sîrbu (Hunedoara).

Recomandările redacției