doiPoliţiştii de frontieră arădeni au descoperit la finele săptămânii trecute încă doi cetăţeni sirieni care intenţionau să treacă ilegal frontiera româno-maghiară.
Pe data de 9 ianuarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat un microbuz Mercedes, înmatriculat în Bul­garia, condus de cetăţeanul bulgar Angel Mîlcev şi având drept pasageri încă doi cetăţeni bulgari. Cu ocazia controlului poli­ţiştii de frontieră au mai descoperit însă, ascunşi printre bagaje, încă doi tineri. În urma cercetărilor s-a stabilit că aceştia erau cetăţeni sirieni, în vârstă de 19, respectiv 25 de ani. Aceştia au motivat gestul lor prin faptul că doreau să călăto­rească ilegal în Germania.
Conform unui comunicat remis de Po­liţia de Frontieră, „celor două persoane ascunse li s-au întocmit actele premer­gătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ten­tativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar celorlalte persoane implicate, pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei”.

Recomandările redacției