pompieri2
pompieri1
În decursul ultimei săptămâni, Formaţia de Pompieri din Pecica a avut mai multe activităţi dintre care şi unele simulări mai deosebite, toate desfăşurate cu bine.
„Pericol“ la Primărie
În cadrul programului de aplicaţii pe anul 2013, marţi, în data de 5 martie, Formaţia de Pompieri din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pecica a simulat un incendiu la acoperişul sediului principal al Primăriei Oraşului Pecica.
La deosebita aplicaţie – începută la ora 11 a dimineţii – au participat două autospeciale şi 16 pompieri care şi-au făcut cu promptitudine treaba.
Scenariul a decurs în felul următor: după alarmare, personalul administrativ a fost condus către parcarea din faţa ins­tituţiei, astfel încât să nu apară accidente iar pompierii au început „intervenţia“.
Aplicaţia a durat, în total, 11 minute iar la sfârşit s-a efectuat şi un exerciţiu demonstrativ: cum se foloseşte un stingător P6 sau G3, explicându-se, pas cu pas, în ce constă o asemenea intervenţie.
Calificativul aplicaţiei a fost apreciat de personal şi de domnul primar Petru Antal, preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, ca fiind foarte bine.
Schimb de experienţă cu colegii din Nădlac
Formaţia de Pompieri din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) are de mai mult timp o relaţie de colaborare, chiar prietenie cu formaţia similară din Nădlac, care s-a materializat la sfârşitul săptămânii trecute cu o vizită.
Pe lângă schimburi de păreri şi idei privind activitatea de zi cu zi a pompierilor, a fost prezentată toată tehnica de intervenţie a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Nădlac.

pompieri3

Pompierii pecicani nu au mers cu mâna goală: le-au oferit colegilor lor un cadou destul de substanţial constând într-un costum Nomex pentru intervenţie pompieri şi un aparat autonom pentru respirat cu două butelii pentru aer.
Colegii din Nădlac au fost plăcut surprinşi de cadourile făcute de pompierii din Pecica şi vizita s-a încheiat cu o cină la Restaurantul Coliba din Nădlac.
La încheierea vizitei, şeful Formaţiei SVSU din Nădlac, domnul Roscoş a înmânat o scrisoare de mulţumire şefului SVSU Pecica, domnului ing. Mihail Stan.
„Consider că asemenea întâlniri sunt utile pentru că ne confruntăm cu intervenţii şi probleme similare şi putem să dezbatem chestiunile de zi cu zi ca între pompieri şi prieteni” a explicat şeful SVSU Pecica.

Recomandările redacției