Detașamentul de Pompieri Arad a fost nevoit să intervină în cursul nopții de ieri cu trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD în satul Andrei Șaguna, comuna Zimandu Nou.

A fost vorba despre un incendiu care se manifesta violent și care avea toate șansele să se extindă în așa fel încât putea să pună mai multe vieți în pericol. Așadar, în momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat și cu violență la o anexă, cu rol de magazie, de aproximativ 200mp cu înălțime de aproximativ 2m, cu o posibilitatea extrem de mare de propagare la casele învecinate.

Incendiul s-a dezvoltat rapid și cu violență favorizat de materialele depozitate în anexa cum ar fi: butoaie cu motorină, paleți, lemne, rumeguș, materiale plastice și textile.

Incendiul a fost localizat și limitat înainte să mai apuce să se extindă la construcțiile învecinate, lucru ce a durat aproximativ o oră. Într-un final, după ce au reușit să stăpânească flăcările, pompierii au avut nevoie de aproximativ trei ora până să reușească să stingă complet incendiul. Din primele cercetări la fața locului, cauza probabilă a incendiului a fost „focul deschis” în spații închise.

 

Recomandările redacției