Un incendiu care a avut loc noaptea trecută a reușit să cuprindă o locuință. Totul s-a întâmplat în jurul orei 00.40 când pompierii au fost chemați printr-un apel la numărul uni de urgență 112 despre ceea ce se întâmplă.  Mai exact, a fost vorba despre un incendiu la case particulare din Cartierul Verde, lucru care s-a întâmplat în urmaprodus unei explozii a unei butelii exterioare de gaz.

La incendiu s-au deplasat de la Detașamentul Arad cu un echipaj SMURD TIM, un alt echipaj SMURD PA – Vadimirescu, trei ASAS, o mașină de descarcerare mică și mai multe autospeciale de salvare cu doi ofițeri și 20 de subofițeri. În ajutor au venit și cei de la Detașamentul Ineu cu o autospecială și patru subofițeri, pompierii militari fiind sprijiniți de către SVSU Livada cu 1 ASAS și 20 de voluntari. Așadar, s-au mobilizat extrem de bine mai multe echipe, incendiu părând a fi unul de proporții. 
La sosirea echipajelor la locul incendiului, acesta se manifesta generalizat la una dintre locuințe. Totuși, având în vedere faptul că locuințele au acoperiș comun, incendiul s-a extins rapid și la acoperisul locuințelor vecine.
În urma exploziei a rezultat de asemenea o victimă. Bărbatul în vârstă de 50 de ani a suferit arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare, acesta fiind transportat imediat de SMURD TIM la Unitatea de Primiri Urgențe Arad.

Incendiul a fost lichidat la ora 05:20, după aproape cinci ore de luptă cu flăcările. Au ars în total patru apartamente, au fost afectate alte două apartamente la care le-a ars acoperișul și care au mai suferit pagube provocate de apă. Au ars în total aproximativ 350-400 mp de acoperiș.

Cauza incendiului este în curs de stabilire, iar la fața locului rămân pentru asigurarea perimetrului patru subofițeri cu o autospecială. 

Recomandările redacției