capitala

Municipalitatea arădeană va începe demersurile oficiale ce vor permite participarea oraşului la procedura de selecţionare pentru obţinerea titlului „Arad – capitală  europeană a culturii – 2021”.

În şedinţa Consiliului Local Municipal care va avea loc joi, se va supune votului un proiect de hotărâre privind începerea unor preparative care vor permite municipiului Arad să participe la procedura de selecţionare pentru obţinerea titlului “Arad – capitală  europeană a culturii”pentru anul 2021.

Astfel, vor fi demarate acţiuni  pentru a pregăti candidatura Aradului la procedura de selecţionare a acestei competiţii.

“Faza de pregătire dintre desemnarea oraşului pentru care este acordat titlul este de o importanţă crucială pentru succesul unei capitale europene a culturii. Acordarea titlului de Capitală Europeană a Culturii ar trebui să se bazeze în continuare pe un program cultural special creat pentru anul “Capitalei europene a culturii” şi care ar trebui să aibă o dimensiune europeană foarte puternică, dar acest program trebuie să facă parte dintr-o strategie pe termnen mai lung”, se arată în proiectul de hotărâre.

Până acum, municipalitatea arădeană a avut două acţiuni de promovare a oraşului Arad la Bruxelles şi s-au început demersurile pentru constituirea Asociaţiei „Arad – capitală culturală europeană 2021”.

Recomandările redacției