palatDe la 1 septembrie încep înscrierile la cursurile organizate de către Palatul Copiilor Arad. Preşcolarii, elevii din ciclurile primar şi gimnazial şi cei din învăţământul profesional şi liceal au la dispoziție peste 30 de cercuri educativ-aplicative. Programul pentru ȋnscrieri este de luni pȃnă vineri ȋntre orele 9 – 18 iar sȃmbăta între orele 9 – 14. Pentru înscriere este nevoie de o copie după certificatul de naștere/buletin al copilului și de completarea unui formular tip.

Zărandul- primul loc la Festivalulul Internațional de Folclor

Ansamblul folcloric „Zărandul” de la Palatul Copiilor a obținut locul I la Festivalul Internaţional de Folclor „Aşa-i jocul pe la noi”, organizat recent la Casa de Cultură a Sindicatelor. Palatul a fost reprezentat atât de Ansamblul „Zărandul”, coordonat de prof. Vasile Peri cât şi de Taraful „Doina Aradului”, coordonat de prof. Constantin Curea . „Festivalul a fost în primul rând un moment de bucurie atât pentru concurenți cât și pentru cei care au venit sa admire portul și jocul popular. Mulțumim celor care au contribuit la această acțiune de promovare a valorilor tradiționale”, a spus prof. Vasile Peri.

Voci de nota 10

Ansamblul „Zărandul” a trimis pe scenă voci de aur și instrumentiști de valoare. „Solista Drăgan Alexandra a obţinut locul I iar Lupşa Daniela locul II. Tot pe prima treaptă a podiumului a urcat și solista instrumentistă Raluca Pop. Nici soliştii vocali din taraf nu s-au lăsat mai prejos, Panda Cristina şi Covaci Andreea ocupând locul I, iar Adam Sebastian şi Baltă Adelina, locul III“, ne-a declarat Lidia Both. La eveniment au fost peste 400 de participanţi din străinătate (Serbia, Bulgaria, Ungaria, Macedonia) şi din ţară respectiv din judeţele Olt, Satu-Mare, Timiş, Suceava, Tulcea, Alba, Bihor, Sălaj, Caraş-Severin.

 

 

Recomandările redacției