protestAnomaliile legislative pe care le acuză de o bună bucată de vreme îi determină pe transportatorii rutieri să apeleze la soluții extreme. Aceștia au început, la nivel național, pregătirile în vederea organizării unui protest de amploare.
Activitatea transportatorilor rutieri va fi sistată, începând de joi noaptea, pe o perioadă nedeterminată. Protestatarii solicită Guvernului și primului – ministru un dialog constructiv în urma căruia actele de corupție din sistem și anomaliile legislative să fie eliminate.
„Confederația Națională Rutieră împreună cu patronatele membre și alți transportatori neafiliați au început organizarea unui protest național în transporturile rutiere. Începând cu data de 23.05.2013 ora 00.00 transportatorii trec la oprirea totală a acti­vității pentru o perioadă nedeter­- minată. Transportatorii solicită în mod public Guvernului României și Primului Ministru corectarea anomaliilor legislative actuale, eliminarea actelor de corupție și un dialog constructiv. Protestul se desfășoară la nivel național în toate județele și va fi mediatizat în rândul patronatelor din Europa pentru a evita blocarea transportatorilor străini în România în timpul evenimentelor. Modelul aplicat este cel al protestelor din Grecia, Spania, Franța și Italia, acolo unde transportatorii au scos cheia din contact indiferent unde se aflau vehiculele și nu au mai permis desfășurarea transporturilor pe drumurile naționale. Poliția Rutieră și Jandarmeria vor primi adrese oficiale din partea patronatelor implicate pentru a sprijinii desfășurarea protestului în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat dat publicității de biroul de presă al Asociației Patronale a Transportatorilor Europa 2002.

Recomandările redacției