Unti1212tled-1Ceea ce în mod normal trebuia să fie o simplă formalitate s-a transformat într-o surpriză de proporţii. După ce a trecut de proba scrisă, obţinând aproape cel mai mare punctaj pe ţară, doctorul Laura Nicolescu a căzut, în mod incredibil, la banala probă a interviului. Concursul s-a desfăşurat la Autoritatea Națională a Funcționarilor Publici de la București, având ca scop stabilirea conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Arad pentru următorii patru ani.
Laura Nicolescu a luat 70 de puncte, ceea ce presupune nota 8,40, la proba scrisă, ce a avut loc la data de 1 aprilie. Proba a fost una extrem de dificilă, dar cu toate astea nota obţinută de către Nicolescu a fost una dintre cele mai mari din ţară, având în vedere că din totalul reprezentanţilor celor 14 judeţe care au susţinut examenul, doar doi au reuşit să promoveze. Este vorba despre Nicolescu de la Arad şi cel de la Sălaj. Au fost înregistrate şi note de 0,78.
Aşa cum era normal şi logic, după ce a trecut de proba dificilă a scrisului, Laura Nicolescu a aşteptat fără nici un fel de emoţie proba de interviu care a avut loc ieri, probă care de obicei este una formală. A rămas uluită însă atunci când a văzut rezultatul: 59 de puncte, din necesarul minim de 70. „Nu îmi pot explica nicicum rezultatul. Am fost căzută la un singur punct şi asta la proba de interviu. Voi depune mâine (n.r. astăzi) contestaţie“, ne-a declarat Laura Nicolescu.
Contestaţiile se vor rezolva cel mai probabil în vinerea mare.
La Autoritatea Națională a Func­ționarilor Publici de la București s-au înscris trei persoane pentru concursul de director al Direcției de Sănătate Publică Arad. Este vorba despre doctorul Edy Mihail Nicolau – medic anestezist la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, locația fostului Spital Municipal, dr. Laura Nicolescu-actuala directoare a DSP, şi Paul Alexandru, medic veterinar.

Recomandările redacției