Noi o numim „încurcătură“, însă situația este mult mai gravă decât atât. Peste 60 de hectare de pământ au ajuns în „curtea“… de rezervă a Primăriei Bocsig, în ciuda faptului că pământurile aparțineau localnicilor, nu de azi, de ieri, ci de prin 1800. Da, ați citit bine! Încă de pe vremea habsburgilor, cele 60 de hectare de teren din zona Gară Bocsig au aparținut, cu acte în regulă, cu CF-uri, oamenilor. „Chiar și în perioada comunistă, aceste terenuri nu au fost colectivizate, au rămas în proprietatea oamenilor. Nu am fost cooperativizați niciodată pentru că s-a ținut cont de acele CF-uri ale strămoșilor noștri din anii 1800. După Revoluție, nu am primit titluri de pământ, pentru că nu era nevoie. A trebuit să vină toamna anului 2023 pentru a ne trezi că pământurile noastre, cu CF-uri din anul 1800, au ajuns în ograda Primăriei Bocsig“, ne spun oamenii.

Mai mult, nu doar că s-au trezit cu pământurile ilegal înstrăinate, dar au cheltuit o grămadă de bani pentru a le recupera. Iar situația nu este clară nici acum. „Am fost la primărie, unde doamna primar, Teodora Abrudean, ne-a spus că «actele voastre nu valorează nimic». Am cheltuit o grămadă de bani pe avocați, am ajuns și pe la televiziuni la București. Abia când am ajuns la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară de la București, situația pare să se fi îndreptat“, spun oamenii.

Greșeala aparține, fără îndoială, primăriei Bocsig, administrată de primărița Teodora Abrudean. Pământurile oamenilor au fost trecute în rezerva primăriei, pentru că s-a considerat că acele terenuri au „proprietari neidentificați“. „Ne-am trezit peste noapte cu terenurile noastre, pe care aveam CF încă din 1800, că dețin (și) CF pe UAT Bocsig“, spun oamenii.

Zvonurile din Bocsig susțin că primărița Teodora Abrudean nu avea cum să fie atât de în necunoștință de cauză de CF-urile vechi. Deși acum pare că și-ar fi recunoscut vina, și le-a promis oamenilor că situația va reveni la normal, acest lucru s-a întâmplat de abia la presiunea proprietarilor de pământuri. Inițial, aceasta le-a râs oamenilor în nas, spunându-le că „actele voastre nu valorează doi bani“.

Zvonurile merg mai departe de atât, și spun că Teodora Abrudean a fost oprită la timp, deoarece terenurile urmau să fie înstrăinate la foarte scurtă vreme…

Lasă un răspuns

Recomandările redacției