Indicele ROBOR, la cel mai redus nivel din ultimele șase luni

0
649
Happy relaxed female student or employee enjoying break resting from work holding hands behind head, young smiling businesswoman breathing air feeling no stress free relief in coworking office room

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut zilele trecute la 3,02% de la 3,03% luni, urmând tendinţa începută luni, arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR), preluate de Ziarul Financiar.
Un nivel mai redus de atât a fost înre­gistrat la data de 21 iunie 2018, când a fost de 2,95%.
În schimb, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a consemnat ieri a cincea zi lucrătoare la 3,33%, nivel la care a scăzut la 19 decembrie de la 3,34% la 18 decembrie.
De asemenea, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a stagnat joi la 3,43%, nivel la care a ajuns luni de la 3,44% vineri.
În plus, indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a rămas ieri la 3,52%, nivel la care a ajuns la data 20 decembrie, se mai arată în Ziarul Financiar.
ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se sta­bileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.