statisticaStatisticienii dau veşti bune, în ceea ce priveşte economia judeţului. Chiar dacă mulţi arădeni nu resimt la buzunar, cel puţin deocamdată, creşteri economice, datele oficiale provenite de la Direcţia Judeţeană de Statistică arată că şi industria şi comerţul merg mai bine ca anul trecut.

Cu 10,9 la sută a crescut producţia industrială în luna ianuarie a anului acesta, faţă de aceeaşi lună a anului precedent. Dacă s-a produs mai mult şi profitul a fost mai mare. Valoarea cifrei de afaceri a intreprinderilor din industria arădeană, de pe piaţa internă şi externă a înregistrat o creştere de 21,9 la sută comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013.

Şi la capitolul comerţ situaţia arată destul de bine, întrucât excedentul comercial pentru perioada ianuarie – noiembrie 2013 s-a ridicat la peste 236,85 milioane de euro. De menţionat că exporturile realizate în această perioadă au fost de peste 2,24 miliarde de euro. Excedent mai mare al balanţei comerciale s-a înregistrat la: mijloace de transport, produse vegetale, încălţăminte şi alte articole textile.

Recomandările redacției