Un duel care se anunța spectaculos între lider și locul 4 a fost de fapt o partidă fragmentată, cu puține ocazii, greșeli de arbitraj și un gol decisiv încasat de UTA pe contraatac.

Prima jumătate de oră s-a jucat mai mult la mijlocul terenului, cu schimbări dese de posesie și nici o ocazie mare de poartă. Pe final de repriză, arbitrul Buși a pierdut complet controlul jocului, refuzând să îl elimine pe Patriche. Căpitanul Clinceniului a făcut un henț clar, intenționat, având deja un galben.

La începutul reprizei secunde, „centralul” din Râmnicu Vâlcea și-a arătat din nou amatorismul când i-a arătat galben și mai apoi roșu lui Șut, deși acesta nu primise galben până atunci. Meciul a continuat să fie încâlcit, cele două echipe fiind periculoase doar cu șuturi de la distanță. Golul decisiv a fost înscris de Bogdan Barbu în minutul 78, cu un șut din afara careului la care Bodea a rămas fără reacție. La conferința de presă de după meci, Ionuț Popa a acuzat un fault la Vădrariu în momentul în care oaspeții au plecat pe contraatacul care avea să aducă victoria. Pe final UTA a ratat două ocazii mari de a egala, prin Oprea, care a preferat o preluare în careu în dauna unui șut din prima și Coulibaly, care a tras într-un adversar din poziție bună după o centrare a lui Benga.

Așadar scor final 0-1 și UTA pierde primul meci pe teren propriu în acest sezon, înfrângere care prin natura sa lasă un gust amar. Următorul meci pentru „alb-roșii” va fi joi, de la ora 17, pe terenul celor de la Sportul Snagov.

UTA: Bodea – Manea (Petra 81), Benga, El Hasni, Copaci – Oprea, Coulibaly – Cubleșan (Janos 61), Enescu, Vădrariu – Rus (Pop 68)

Academica: Vâlceanu – Achim, Patriche, Răuță, Dobrescu – Șut, Barbu – Gliga (Găină 72), Nicola (Șandru 89), Horșia (Mihalcea 60) – Ion

Arbitri: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) – Romică Bîrdeș și Gheorghiță Bălan (ambii din Pitești). Rezervă: Vlad Inoan (Florești-Cluj)

Observatori FRF: Marian Salomir (Cluj) și Radu Bîtea (Oradea)

Recomandările redacției