utabot3 Formația favorită la promovare din seria de Est a Ligii a II-a a adus-o puțin cu picioarele pe pământ pe „Bătrâna Doamnă” și, mai degrabă, a scos la suprafață slăbiciunile din jocul și lotul lui Adrian Falub. Pe arena „Motorul” din orașul nostru, FC Botoșani a făcut prima victimă dintre divizionarele secunde din Vest, după 1-2 cu FC Bihor și 0-0 cu Luceafărul Oradea. Fără a demonstra că este mai bună decât UTA, teamul lui Cristi Popovici a taxat prompt erorile defensive ale arădenilor și nesiguranța cronică a portarului Amadio. Și pe plan ofensiv gruparea „textilistă” a suferit, dar era – oarecum – de așteptat să se întâmple asta atâta timp cât Laso și Capătă erau accidentați, iar pe benzi au apărut atacanții de careu, Silvășan și Dosso, ultimul încă susținând teste la echipa emblemă a orașului. Cert este că formația din Calea Aurel Vlaicu nu arată prea bine și nu neapărat din punct de vedere fizic (așa cum poate se credea datorită faptului că reunirea s-a întârziat cu aproape trei săptămâni), ci mai ales a faptului că există două-trei posturi care nu au fost acoperite conform standardelor antrenorului nici până la această oră.
Cu excepția lui Matei, care a fost menajat și de această dată, stafful tehnic al arădenilor a trimis pe gazon tot ce a avut mai bun în apărare și mijlocul terenului. În atac, Silvășan și Dosso s-au sacrificat puțin jucând pe benzi și doar Voiculeț și-a păstrat poziția favorită, cea de atacant de careu. Dincolo, Popovici avea să amestece titularii cu rezervele pentru câte o formulă de joc pentru fiecare repriză.
Ambele combatante au început timid, dar asta pentru că și au avut nevoie de timp pentru a se obișnui o suprafață de joc imperfectă. Practic, tabela s-a modificat la prima acțiune mai răsărită. Din păcate, ea a venit la poarta gazdelor. În mintul 23, Taban a desfăcut apărarea arădeană cu o pasă filtrantă pentru Hadnagy, care a fost faultat în careu de Amadio. Același atacant al botoșănenilor a executat penalty-ul dictat de arbitrul Ardelean pentru 0-1. Deși a dominat teritorial, UTA a avut dificultăți să se prezinte periculos la buturile lui Curileac, singuira șansă de egalare dinaintea pauzei sosind în urma unei faze fixe. Neagu a centrat bine în careu, Gligor a trimis cu capul spre colțul lung, unde Voiculeț s-a încurcat în balon și a ratat un gol facil.
utabotLa reluare, moldovenii au aliniat o cu totul altă echipă, care – parcă – a preluat și controlul teritorial al meciului. Cel puțin în startul reprizei, jocul s-a desfășurat în jumătatea de teren arădeană, iar Cîrjan a fost aproape de un gol pentru echipa sa după ce i-a suflat o minge lui Feussi și a trimis un voleu frumos de la 20 de metri. Intrările pe gazon ale lui Bîrză, Monac și Godfred au revitalizat puțin jocul „alb-roșiilor”. Atacantul de la Rimini a deviat un balon pentru Neagu, ce a trimis periculos din careu, dar Dani a respins în corner. La faza imediat următoare, Poverlovici a jucat mingea cu mâna în careu, iar penalty-ul dictat a fost transformat cu precizie de Cristi Silvășan. Era minutul 70, iar două minute mai târziu „Bătrâna Doamnă” putea trece în avantaj dacă Bîrză nu ar fi reluat puțin pe lângă poartă centrarea lui Monac. Șutul lui Vraciu a anticipat golul de final al moldovenilor. În minutul 87, Cîrjan a deviat pentru Fulop, care l-a păcălit pe Amadio și în locul unui lob a tras la colțul scurt în plasă: 1-2. Utiștii s-au obișnuit greu cu înfrângerea și la ultima fază a meciului, Monac a trimis cu capul spre poarta părăsită de Dani după  fază fixă, dar Poverlovici Bordeanu au salvat de pe linia porții.
Formații:
UTA: Amadio – Ene, Gligor, Siminic – Feussi, Mărginean, Lazea (min. 65 Godfred, min. 73 Chindriș), G. Neagu – Silvășan,  Voiculeț (min. 46 Bîrză), Dosso (min. 65 Monac).
Botoșani (prima repriză): Curileac – Țepeș, C. Dinu, Ursu, Axinte – Maghici, Taban, Ignea, Mărmănean – Boghian, Hadnagy.
Botoșani (repriza a doua): Dani – Patache, Poverlovici, Lozneanu, Bordeanu – Mbella, Croitoru, Vașvari, Vraciu – Cîrjan, Fulop.
Arbitri: Mircea Ardelean – Marius Alexa, Alina Mihoc

Recomandările redacției