Noul șef al Forței Quds din Iran, Esmail Qaani, a declarat că are drept scop îndepărtarea Statelor Unite din regiune, după ce comandantul Qassem Soleimani a fost ucis vineri într-un atac aerian american în capitala irakiană Bagdad, a informat luni presa de stat iraniană, potrivit Reuters.
„Promitem să continuăm calea martirului Soleimani cu aceeași forță … și singura compensație pentru noi ar fi îndepărtarea Americii din regiune”, a declarat pentru radioul de stat, Esmail Qaani, înaintea înmormântării lui Soleimani în capitala Teheran. Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Soleimani, 62 de ani, a fost un proeminent lider militar iranian – şeful Forţei Quds din cadrul Gărzilor Revoluţionare şi arhitectul influenţei răspândite a Iranului în Orientul Mijlociu.
Iranul sugerează că se pregăteşte de un „război sângeros”, după moartea gene­ralului Qasem Soleimani.
Iranienii au dat un semnal serios în acest sens arborând pentru prima dată în istorie steagul roşu deasupra unei moschei considerată loc sacru. Arborarea steagului roşu simbolizează începerea unui „război sângeros” în cultura arabă, informează Daily Mail. Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din oraşul Qom, un loc considerat sacru şi sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu.

Recomandările redacției