În deplasarea de pe Litoral era o pâine de mâncat pentru „Bătrâna Doamnă”, care – de altfel – a fost aproape să intre în vacanță cu trei puncte prețioase. Însă, inspirația lui Grigoraș a împins meciul spre o remiză ce o ține pe UTA la mijlocul clasamentului, departe atât de zona promovabilă, cât și cea roșie.

Pe o vreme însorită, dar rece, ritmul meciului a fost destul de bun cu ocazii bune de ambele părți. Jallow și mai ales Tudorică (șut spre vinclu respins excelent de Orlic) au produs pericol în primul sfert. La mijlocul reprizei, Rus a răspuns cu un șut în transversală după pasa filtrantă a lui Coulibaly, în timp ce Stahl a finalizat doar în blocaj din mijlocul careului. Restul primului act s-a rezumat la un joc fragmentat, cu destule intrări la limita regulamentului, care au adus și destule avertismente în ambele tabere.

Ionuț Popa a mutat cu David Popa din primul minut al reprizei secunde, iar atacantul care mâine face 21 de ani, a avut o ocazie mare după o oră de joc. Pus în cursă de Miculescu, Popa a pătruns în viteză până în 7 metri, dar, în loc să finalizeze, încearcă un dribling în fața portarului, care l-a blocat. Tot din stânga a pătruns și Păun, dar și Orlic a avut o intervenție perfectă în fața experimentatului mijlocaș al Farului.

Minutul 67 a adus faza superbă din care „roș-albii” au trecut în avantaj. Miculescu a pătruns pe stânga până pe linia de fund cu doi adversari în spate, a centrat perfect în 6 metri, de unde Rus a trimis cu capul în cros în stânga lui M. Popa. UTA părea să controleze ostilitățile și a fost nevoie de flerul lui Grigoraș pentru a reechilibra partida. Antrenorul constănțenilor l-a introdus pe teren pe Dumitrașcu, care a înscris pentru 1-1 la prima atingere de balon. Sabangeanu a centrat de pe dreapta, iar atacantul „marinarilor” l-a lobat din voleu pe Orlic din numai 7 metri.

Arădenii au atacat în ultimele 5 minute ale partidei, însă nu și-au mai creat ocazii periculoase la poarta lui M. Popa și scapă două puncte pe Litoral. Și tot UTA a stabilit un record la acest meci, introducându-l în luptă pe Cătălin Vulturar, care devine cel mai tânăr fotbalist care a evoluat vreodată în Liga 2-a.

Formații:

Farul: M. Popa – Sabangeanu, Twumasi, Doumbia, Zamfir – Tudorică, Iani (70 Licu) –  Jallow, Fotescu (80 Dumitrașcu), Păun – Moise. Antrenor: Petre Grigoraș

UTA: Orlic – R. Iuga, El Hasni, Benga, Copaci – Enescu, Coulibaly – Costin, Miculescu (73 Matei), Stahl (46 D. Popa) – Rus (90+3 Vulturar). Antrenor: Ionuț Popa

Arbitri: Adrian Ilyes (Ploiești) – Alexandru Roman (Tg. Neamț), Florin Cosma (P. Neamț). Rezervă: Bogdan Neculcea (București).

Observatori FRF: Dorinel Dincă (Călărași), Silviu Ioan (Galați).

***

Liga a II-a, etapa a 21-a (ultima a anului)

Vineri

FC Argeş – Pandurii Tg. Jiu   3-1

Buhăescu 11 (pen.), 66, Nilă 74 / Tudoran 18

Universitatea Cluj – Chindia Târgoviște  3-1

Hațiegan 36, 90+5, Gavra 50 / Mihaiu 13

Sâmbătă, ora 11

Ripensia  – Luceafărul Oradea  2-0

Bădăuță 26, Hecsko 78

Dacia Unirea Brăila – ACS Poli  2-0

Hamza 8, Pleșa 73

Daco-Getica – Academica Clinceni   0-2

Dobrescu 4, A. Răuță 16

CS Mioveni – Sportul Snagov   0-4

Borțoneanu 31, Hlistei 53, Buia 65, Huiban 89

Aerostar Bacău – Metaloglobus  9-1

Vraciu 8, 35, Buhăcianu 29, 31 și 64, H. Ilie 37, Al Mutu 60 și 63, A. Pavel 88 / O. Herea 70

Sâmbătă, ora 11,30

Farul Constanţa – UTA   1-1

Dumitrașcu 81 / C. Rus 67

Sâmbătă, ora 14,00

ASU Poli – Energeticianul

Duminică, ora 12

Petrolul – CS Baloteşti,  Digi Sport1, TelekomSport 1, Look TV

Clasament

Etapa viitoare (23 februarie 2019): Luceafărul – ASU Poli, Energeticianul – U. Cluj, Chindia – Aerostar, Metaloglobus – FC Argeș, Pandurii – Petrolul, Balotești – Mioveni, Sp. Snagov – Daco-Getica, Academica Clinceni – Farul, UTA – Dacia Unirea Brăila, ACS Poli – Ripensia.

Recomandările redacției